| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,prosím umí nám někdo potadit,jak se zbavit střevlíka?Je velký až 4 cm a máme je ve sklepě.Před rokem jsme koupili domek,je celý podsklepený a právě v těchto prostorách se nám objevují střevlíci.Kdyby byl jeden nebo dva,tak je prostě vyneseme na zahradu,ale během jednoho dne je jich třeba i deset.Netušíme,jak se rozmnožují,nebo co se jim u nás tak líbí,že nás nechtějí "opustit".Víme,že jsou ohrožené a nechceme je hubit,proto prosíme o radu,co s nima počít .Děkuji Hanka
Pochytané střevlíky vypoušťějte daleko od domu, minimálně kilometr, aby se k Vám nebyli schopni vrátit (někteří dokáží i létat). Postup opakujte tak dlouho, pokud se Vám nebude zdát, že jich je méně a i tak to pořád dělejte. Asi si říkáte, že se Vám nechce jezdit každý den tak daleko. Ale chce! Třeba cestou do práce nebo kamkoli trochu dál, je vypusťte.
A můžete mi prosím říct,proč se jim u nás tak líbí?Jak se k nám dostali a jak se rozmnožují?
Určitě střevlík? Takhle se na zimu do teplejších prostor schovávají třeba potemníci - jsou naprosto neškodní, i když žádní krasavci to nejsou. Střevlíci taky neškodí, ale pokud vám fakt vadí, tak jak píše soina - vynášet a myslím, že ani nemusíte tak daleko.
Ano,je to střevlík.Zjištovali jsme to,abychom věděli s kým máme tu čest 
K Vám se možná stahují, protože je ve Vašem sklepě tma a teplo. V létě se ukrývají ve dne pod kamenech, v noci vylézají. Teď hledají teplejší místa, protože v noci mrzne a tam, kde je teplo a tma zároveň, proč by se jim tam nelíbilo. Zkuste utěsnit všechny škvíry pěnou. Střevlíci by se jí sice dokázali prokousat, toto by je ale nenapadlo.
Střevlíků bych se rozhodně nezbavovala, spíš naopak, protože jsou přirozenými nepřáteli slimáků.Živí se mimo jiné i jejich vajíčky. Dravé larvy se vyvíjejí ve ztrouchnivělém dřevě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz