Křeček, osmák nebo pískomil?

Autor: susenka® Datum: 15.09.11 19:29 odpovědí: 29

Ahojky chtěla bych si pořídit některého z těchto tří hlodavců. Ale vůbec se nemohu rozhodnout. No je mi už 13, takže co byste mi doporučili? Děkuji

Upozornění
Tato otázka je 115 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: des®
Datum: 15.09.11 19:43
Předmět: RE: Křeček, osmák nebo pískomil? 

Najdi si kluka,přijde levněji.

Ohodnoceno: 0x

Autor: susenka®
Datum: 15.09.11 19:50
Předmět: RE (2x): Křeček, osmák nebo pískomil? 

Ale já nepotřebuju kluka. Chtěla jsem poradit jakého hlodavce ne že si mám najít kluka.

Autor: arwi®
Datum: 15.09.11 20:01

Křečka bych neradila.Jsou to noční zvířátka,takže ve dne s nima není moc zábava,nedají se moc ochočit a někdy jsou kousaví.A co pěkné morčátko?

Datum: 16.09.11 07:02

arwi - Já už právěže morče mám a to hned 4.

Autor: sargo®
Datum: 15.09.11 20:09

Osmáky neznám, ale přijdou mi už moc velcí na to, aby žili jenom v akvárku, tak je tam asi nutno počítat s naprosto jiným způsobem soužití. Ale nevím.

Pískomilové jsou proti křečkům akčnější a o mnoho inteligentnější - z čehož plynou výhody i nevýhody. Pískomilové skáčou a zdrhají, lze je ale nalákat na zajímavé zvuky. Křeček zdrhne a už ho nikdo neuvidí. Pískomilové po tobě rádi po tobě polezou a kousnou spíš omylem. Potřebují hodně bavit a jestli křečci potřebují být "možná" dva, pískomilové určitě, i když na ně máš čas. Křečci se často chovají v kleci, někteří ocení různá prolejzadla. Pískomilové potřebují skleněné akvárium a vysoce nastlané piliny se senem, aby si tam mohli dělat chodbičky. Oba v noci řádí jak černá ruka, takže doporučuji možnost mít je někde, kde nebudou rušit. Pískomily, protože se jim nedává voda, lze nechat déle samotné - hodí se, pokud jezdíte na víkend pryč. Klec lze ale snadno přenášet, zatímco akvárko je těžká věc. Osobně mám mnohem raději pískomily, protože je s nimi větší sranda - ocení různé schovávačky a bludiště. Taky jsou míň cítit. A jsou hezčí

Datum: 15.09.11 20:19

Osmák je taký noční tvor.Strašně v noci řádí, křoupe.Tak také někde mimo, kde se nespí a neruší.A pozor, když bys ho pustila a měli někde nějaký kabel, třeba od počítače, všechno nám jednou prokousal a pak mamina dostala šlupku, když vytírala a chytla za káblík. A nechceš třeba králíčka.Lepší se sním mazlí.

Datum: 31.01.12 15:32

Já králíka nedoporučuju furt něco kouše skáče to a vnoci kouše do klece a když si ho vezmu do postele tak začne poskakovat kolem mí postele takže králíka ne! Doporučuju osmáka

Autor: sargo®
Datum: 15.09.11 20:21

Oni jsou asi všichni hlodavci noční A všichni hlodají kabely.

Králíček pouští chlupy a už musí hopkat po bytě po podlaze, to by se doma nemuselo líbit.

Tak mě napadá, že bych si možná klidně pořídila pár myšek. Jsou to akrobatky - je psina je pozorovat.

Autor: minda®
Datum: 15.09.11 20:30

Ahoj susenko, my jsme měli doma několik křečků a pískomilů - ty můžu porovnat. S osmákama zkušenosti nemám. Křeček je měkkoučký heboučký zvířátko, příjemný na mazlení, ale né moc inteligentní. Žije hlavně v noci, ve dne většinou spí. Ale když natrefíš na inteligentního jedince, nechá se dobře ochočit a je s ním i zábava, přiběhne na zavolání, loudí o pamlsky atd. Pískomil je aktivní ve dne, což je výhoda, a připadá mi inteligentnější - sleduje, co se děje kolem, všecko ho zajímá... taky umí rychle běhat a vysoko skákat, snadno uteče a vypadá to, že má legraci z toho, jak ho honíš a nemůžeš dohonit - ale nakonec se nechá chytit, je dobromyslný a nikdy tě nekousne. Oba stojí za to, když se o ně budeš starat, tak se ti odvděčí...

Autor: dzordz®
Datum: 15.09.11 22:52

Křečci jsou fajn, ale taky chtěj neustále zdrhat Až když se vyběhaj, tak se zklidněj.

Sice nebylo v nabídce, ale vybral bych morče, jsou takový rozkošnýýý

Datum: 16.09.11 07:04

dzordz - Morče mám dokonce 4.

Autor: rv
Datum: 16.09.11 10:08

Morčata jsou nejlepší, nic dalšího si k nim neber.

Datum: 16.09.11 16:04

Ale já je nebudu mít spolu v kleci. Chtěla bych ještě nějakého dalšího a nevím jakého. Jinak máš pravdu morčata jsou super.

Autor: martinaa®
Datum: 16.09.11 10:39

Osmaka S temi je nejvetsi legrace a pomerne snadno se daji ochocit, narozdil od krecka.

Ohodnoceno: 1x

Datum: 16.09.11 11:51

martina Strašně mně to příjde prčovní, jak tady každý upřednostnuje toho svého mazlíka.Křečka, né osmáka,né pískomila, né morče.Sušenka z toho musí mít maglajs.

Datum: 16.09.11 11:57
Předmět: RE (3x): Křeček, osmák nebo pískomil? 

Ja ale osmaka nemam Kdybych mela doporucit mazlika, doporucim hada

Piskomila mame v terakrouzku, ale tam se kazdemu diteti libilo neco jineho. Prave piskomilove vsak byli dle me nejinteligentnejsi...

Autor: ann®
Datum: 19.09.11 19:26

Já doporučím osmáka, pořídila jsem ho synovi od kamarádky a po nějaké době umí spostu "psích" kusů, poslechne na zavolání, rád se mazlí a i s kočkama se snese, když je puštěnej, to jsem koukala je je potřeba se mu docela hodně věnovat a nepořizovat si dva, ikdyž se to doporučuje aby se "nenudi", jen pak už nebudeš jeho kamarádka největší ty, ale ten druhej osmák tak jestli se mu můžeš denně věnovat a třeba ho i cvičit, tak bude nejvděčnější

Autor: chloupka®
Datum: 08.10.11 15:11

Pořiď si křečíka, je nejelpší. když si ho ezmeš v příležitosit kdy bude klidný tka s teboutřeba i usne, jako ten můj. a je to nádherný když s tebou ěnco tak melého usne. Já kdybyhc si měla znovu vybrat tak si pokaždé vezmu křečka. nesmrdí tolik jako osmák nebo pískomil. a není tak nákladný např. : na klec.

Autor: krecek
Datum: 04.01.12 15:21

křeček je opravdu nejlepší ale když ho nějakou dobu nemáš u sebe tak tě může hryznou

Datum: 04.01.12 15:25

A proč by měl osmák nebo pískomil víc smrdět, mám morčata a pravidelně jim čistím klec a nic nám v bytě nesmrdí!

Autor: polulinapermanenta
Datum: 08.01.12 06:17

Bo osmák je tchoř.

Datum: 04.01.12 16:33

Rozhodně osmáka, z těch tří je nejinteligentnější a je s ním legrace.

Autor: jiri99®
Datum: 05.01.12 16:33

To je jednoduché. Záleží jak máš či budeš mít velkou klec a jak chytré to zvířátko má být. Křeček je naprosto hloupej, jen žere nebo spí. Pískomil je sice fajn, ale je to hloupý osmák. Osmák jasně víězí: Ovšem osmák není rád sám, je to docela společenské zvířátko. Tudíž lepší mít alepoň dva. A k tomu už potřebuješ přiměřenou klec..

Autor: 1jara®
Datum: 05.01.12 16:38

Ahoj, z těchto tří bych doporučil morče.

Datum: 05.01.12 17:36

Morčata už mám!

Autor: jiri99®
Datum: 08.01.12 01:20

Jak jsem psal, určitě osmáka. Křečky jsem měla jako dítě, pískomila a králíka měla moje býválá. Osmáky má maminka mojí přítelkyně a jsou to vážně neskutečná zvířátka. Chytrá jako blázen. Vážně se dají ochočit a přijdou na zavolání. Nejlepší by ale bylo, kdyby jsi měla možnost, všechny tyto zvířátka si někdě "očahat", aby jsi na vlastní oči zjistila, jak se chovájí, poslouchají, mazlí apod.

Autor: kaoma®
Datum: 05.01.12 20:21

Já měla křečka i osmáka.Osmák je pohodové zvíře, které téměř nesmrdí a je potichu. Ani nevíš, že ho máš Jen teda hrozně skáče. Ale dá se prý skvěle ochočit. Já toho svého dostala už staršího, tak jsem to nestihla.

Autor: losos
Datum: 10.01.12 01:28

Osobně mám 14 křečků, původně byly jen 2jak už to bývá, a jak už tady bylo řečeno jsou to noční zvířata, takže srandy si s nimi moc neužiješ, pořád jen chrní a když je přez den vyrušíš jsou nevrlí že jsi je vzbudila a někdy i kousnou, "zkrátka toho v hlavě moc nemají" . Naproti tomu mám doma jednoho osmáka a toho bych nevyměnil, sice se neustále dožaduje pozornosti ale krásně si ho ochočíš a hlavně je to denní zvíře takže si s tebou může celý den hrát, Noční zvířata to opravdu nejsou je pravda že někdy dělají bordel i v noci, ale to je jako s tebou, někdy se ti prostě chce spát a někdy ne. Volba je samozřejmě na tobě, ale já bych rozhodně volil osmáka. PS veliká výhoda osmáků je že nesmrdí

Autor: eva75®
Datum: 30.01.12 18:49

Osmáci jsou úžasná a inteligentni zvířátka a nebudeš se s nimi nudit jako např. s křečkem. Toto jsou ti naši http://www.youtube.com/watch?v=BBCVumCJJKc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků