Rosnička zelená a chřestýš pruhovaný

Autor: dody® Datum: 08.09.11 15:08 odpovědí: 5

Nevítě nějako zajímavost o Rosničce zelené a o chřestýši pruhovaném? ( Děkuji )

Upozornění
Tato otázka je 259 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: lidus®
Datum: 08.09.11 15:59
Předmět: RE: Rosnička zelená a chřestýš pruhovaný 

Rosnička zelená (Hyla arborea) – jediný druh z asi 600 rosniček, který u nás žije.
Tento drobný obojživelník žije ve stromech a keřích ve vlhkém prostředí. Rosnička dorůstá asi 4 cm. Její prsty jsou opatřeny přísavkami, takže se obratně pohybuje i v korunách stromů. V dubnu až červnu se zdržují rosničky poblíž vody, kde samička klade 150 – 300 vajíček. Rosnička zelená se dokáže baravně přizpůsobit svému okolí, takže ji snadno přehlédnete. Sameček vydává pronikavý zvuk.

Ohodnoceno: 0x

Autor: babajaga®
Datum: 08.09.11 16:06

Nechci zlehčovat Vaši otázku, ale nám rosnička zelená kdysi posloužila jako logoped. Vážně. Dcera už byla předškolák a za nic na světě nedokázala pořádně vyslovit R. Pořád jen kočáLek, páLky, pLopiska, Ladek... Už nás to štvalo a současně i mrzelo. Zkoušeli jsme kdeco, holku jsme denně trénovali a výsledek nikde. Koupila jsem si i takovou brožurku s radami, jak na to a zkoušeli jsme: TDENKY, TDENKY, TDIKO, TDIKO...Až do omrzení. Výsledek žádný. A logoped nikde v našem okolí nebyl. Už byly prázdniny, pak dceru čekala první třída a já už nedoufala, že se to naučí, než půjde do školy. Jednoho dne jsme sušili na louce u rybníka seno. Děti jsme měli s sebou. Oháním se hráběmi a najednou vidím na keři nádhernou zelenou rosničku. Sebrala jsem ji opatrně do ruky a nesla ji ukázat dětem. Dcera nadšeně vykřikla: Jé, mami, ta je ale kRRRásná!

A už tu R bylo a od té doby neměla dcera s výslovností problémy. Jenom asi 14 dní měla z toho R takovou radost, že říkala i PaveR, másRo, pasteRky a podobná slova. Nejhorší kombinace nastala, když řekla, že: Rucinka mi posRala pohRed z výRetu. Za pár dní ji to přešlo. Jaga.

Autor: martinaa®
Datum: 08.09.11 16:11

Chrestys pruhovany (Crotalus horridus) - jeden z nejnebezpecnejsich chrestysu SA, kdysi zachyceny exemplar mel 5,5 kg, coz je rekord. Klidne sezere i jine chrestyse, taktez nepohrdne vlastnim druhem. Pro chrestyse jsou naopak nebezpecne koralovky, ktere je rady lovi. Jeho jmeno znamena "dreveny had", protoze je zbarveny jako drevo a casto neviditelny.

Jeho jed se vyborne vyuziva v medicine.

Ohodnoceno: 2x

Autor: babkazov®
Datum: 09.09.11 10:23

dody, já fakt nechci být protivná, ale proč se nezeptáš strejdy Gůgla. Když zadáš do vyhledávače - rosnička zelená- vyjedou ti spousty serverů. S fotkami, se zvukem. A totéž o chřestýši. Že ty jsi zapomněl, že sedíš u počítače?

Autor: dody®
Datum: 09.09.11 13:11
Předmět: RE (2x): Rosnička zelená a chřestýš pruhovaný 

Děkuji a pro babkazov v poho

tak jako tam není všechno třeba nějaká zajímavost je v enciklopedii nebo jsi to sám zístil atd.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků