| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Jak se rozmnožují hadi?
Samec + Samice = vejce -> novy had
Nebo tez samec + samice = narozeni hada. Nektere druhy jsou vejcozivorode nebo dokonce i zivorode
lidi, to snad tazatel ví, že samec + samice = had!
On chce vědět způsob.
Hadi se spojí čímsi, co mají skoro na ocasu ( ocas začíná cca 10cm od konce těla) . Samice pak naklade vajíčka a obvykle se vytratí. Samec se obvykle vytratí už po aktu. Z vajíček se pak vylíhnou minikopie svých rodičů a plazí se světem.
Hadi se spojuji kloakou, ze ktere samec vsune do tela samice jeden z hemipenisu, pripadne je muze pri aktu prostridat. Hadi pareni je krasna vec, malokdy se podari nafotit nebo natocit
Obecne plati, ze samci maji ocas tenci a delsi, samice silnejsi a kratsi.
Po nejake dobe bud samice naklade vejce, ktere zahriva, nez se vyklubou, nebo porodi mladata, ktera se z vajec vylihnou jeste v jejim tele (vejcozivorodost), pripadne jiz ziva mladata (zivorodost). Mladata jsou jiz plne samostatna.
Hadi se tez rozlisuji na ty, kteri nakladou vejce na teple misto, napr. do spadaneho listi, nebo na misto vyhrivane sluncem, a na ty, ktere vejce zahrivaji. Proto se hadi vejce davaji do inkubatoru, kde musi byt dodrzena urcita teplota, aby nedoslo k uhynu zarodku z duvodu podchlazeni nebo se nenarodili defektni mladata z prehrati.
Vidíte, já slyšela, že se samice odplazí od vajec a nechá je napospas... Ale možná to je nějaký zvláštní druh...
Kdepak, to udela vetsina... ale napriklad krajty se kolem vajec ovinou a stahy nebo tresem svych svalu dokazi zvysit svoji teplotu az o 4 stupne, cimz vejce zahrivaji
Jednou jsem naživo viděla hadí taneček. No nádhera, pořád se okolo sebe obmotávali a trvalo to dlouho... Ale pohled fakt krásnej 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz