Zajic polní - poranena noha

Autor: uzivatel* Datum: 17.07.10 13:06 odpovědí: 4

Dobry den,

nasel jsem vedle cesty mladeho zajice polniho, ma poranenou nohu, asi ho prejelo auto. Noha neni zlomena ale ma otevrenou ranu - je videt maso a kost. Co s tim? Staci vydezinfikovat a obvazat? Jinak zajic je asi zdravy, skace metr vysoko, trvalo mi pul hodiny nez jsem ho chytil.

Dekuji za radu.

Upozornění
Tato otázka je 570 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: ja1*
Datum: 17.07.10 13:14
Předmět: RE: Zajic polní - poranena noha 

Kontaktujte nějakou záchrannou stanici v okolí.

Autor: marenka®
Datum: 17.07.10 13:39

Můžete zajet k veterináři. Jen chci upozornit, dejte moc velký pozor při manipulaci s ránou, ať se neškrábnete třeba o kost. Zajíc může mít velmi nebezpečnou nemoc přenosnou na člověka!

Ohodnoceno: 2x

Autor: uzivatel*
Datum: 17.07.10 16:56
Předmět: RE (2x): Zajic polní - poranena noha 

Dekuji za rady, tak a je to. Zajic je v peci profesionalu firmy Pet-Medic www.pet-medic.com - tohle neni reklama. Taky mi prikazali dezinfekci, budu si muset dezinfikovat ruce nejakou agresivni chemikalii, pripadne navstivit doktora. Chytat divoka zvirata nechranenymi rukami (napr. gumene rukavice) je nebezpecne.

Autor: tomale®
Datum: 18.07.10 18:07

Stačí vyčistit ránu dezinfekcí, vykrmit a pak sníst. Máčka je z něho skvělá. Nejlepší možné řešení a kor v téhle době. 911tom

Ohodnoceno: 0x

Poslední otázky v rubrice Zvířata

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků