| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Máte doma nějakého papouška,nebo loskutáka,který umí mluvit,?Co všechno umí říkat a jaký je to druh papouška?
Já mám jenom pejsky a kočičku,ale lidičky co umí ochočit ptáčky a ještě je naučí mluvit obdivuju.
Všechny moje andulky (až na ty poslední, potvůrky!) uměly říkat svoje jméno (Kubííííčku i Kubíku), a pak další slova jako Pipinko atd... Některé mluvily doslova jako rádio. A nejlepší byly různé zkomoleniny, typu: Pipipipipipičku... atd. 
Naše andulka Lorinka uměla říkat svou adresu což se výborně hodilo když jednou uletěla a vlétla do paneláku na sídlišti, asi za týden se tam rozmluvila a donesli nám jí domů, dál říkala pojď dolů - to se jí říkalo často když vysedávala na garnyži a tak se to naučila. Andulák Pepík - nevím zda se to hodí napsat ale budiž mi omluvou, že mi bylo 16 let. Ten říkal jak někoho uviděl "Dobrý den ty stará kurvo" a pak ještě "polívčička nudlová".
Kamarád přinesl domu korelu a pustil ji po bytě. Dard, nádherný, černý, střední knírač po ní vystartoval a vyrval jí pár per z ocasu. Všichni hulákali - Darde, fůůůj! Korelka vyletěla na skříň a po chvíli slítla dolů a říkala Darde, fůůůj! Doťapkala k němu a obírala mu kožich na předních nohách a stále mlela- Darde, fůůj, Darde fůůj! Dard měl přivřené oči a plížil se pryč. Korelka za ním a Darde, fůůj!
Korelka se jmenoval Boreček. Museli ho dát po nějaké době pryč, protože nějaké dítě před domem mělo píšťalku, takovou s kuličkou a Boreček se naučil pískat steně jako ta píšťalka. Majitelé dělali "kolotoč" a potřebovali se vyspat.
A taky uměl říkat svoje jméno a pár vět. Tož, jak máš talent, tak se neubráníš.
Babko z OV, tohle se mi moc líbí, sedím na netboočekem a přistihla jsem se, že se usmívám. To se mi častno nestává. Sousedka Věra měla papouška, samozřejmě Pepíčka u učila ho říkat Pepíčku do klece a Věruško. Nakonec si to ptáček spojil a říkal : "Věruško, do klece". Vaše nápady se zvířátky by zasloužily mimořádnou odměnu, podařilo se Vám zlepšit na poradně náladu, která v posledních dnech moc veselá nebyla. Děkuji Vám za to, je mi teplo u srdíčka. Moje kočičky taky posílají pozdravy. Patronka

Děkuji vám, potěšilo mě to.
Krásná historka,rozesmála jste mě.
Tak naše andulka Bertík umí: Bertíčku, Bertíku, taky zkomoleniny jako Bertititíčku a pak ahoj, pusinku, zlatíčko a pak napodobit zvuk, když mu jakoby dáváme pusu 
Ani jsem nevěděla,že andulky jsou na mluvení tak šikovné.Všude se píše hlavně o papouškách žako.
Chovatel nám říkal, že každá je jinak talentovaná, takže jsme nejspíš měli štěstí. Předchozí andulka neřekla ani fň a tahle kecá jak Palacký 
Tenhle titulek aspiruje na dotaz dne 
Jsem to otevřel v napjatém očekávání, co za lechtivosti tady najdu
Ano také jsem čekala kdy se ozve nějaký muž s tím, že ten jeho ne a ne mluvit.
Před lety jsem přišla služebně do jedné firmy, a kanceláři seděly jen dvě ženy, jinak nikdo. Najednou mě oslovil zvučný mužský hlas: Dobrrý den, Jarroušku! Koukala jsem kolem sebe jako jelen, až jsem v rohu místnosti uviděla klec s loskutákem. Spustil a mluvil jako kniha, ale zřejmě kvůli zákazníkům opravdu jen slušné fráze. Loskuták je krásný pták, ale, bohužel, dosti nečistý. Má řídký trus a dokáže ho naplácat všude, i mimo klec. Nebýt toho, chtěla bych ho okamžitě. Jaga.
Máte uplnou pravdu.Také mě to lákalo si ho pořídit.Ale jen,než jsem si zjistila,co jeho chov obnáší.
Myslím, že pokud máte trpělivost, tak se dají všechny andulky mluvit naučit. Ta moje taky mluví. 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz