Odrudy brambor - jake pestujete?

Autor: juglans® Datum: 30.05.11 22:29 odpovědí: 5

Hezke dny vsem,rada bych se zeptala jake odrudy brambor pestujete radi a proc,jste si je oblibili.?zkousim letos asi 9 odrud a jsem zvedava ktere se mi osvedci .Brala jsem tak trochu co a me v obchode zbylo.Chvalite si nektere znich,nebo mam zas priste shanet jine.Odrudy-elfe,Bellarosa,Princez,Filea,Belinda,Agria-uz meli a dobre na kasi.,Ditta Solara,Marena.

Upozornění
Tato otázka je 315 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: lidus®
Datum: 31.05.11 11:54
Předmět: RE: Odrudy brambor - jake pestujete? 

Musela jsem se zeptat, nejsem zrovna zahradník. Otec manžela- agronom pěstuje rané-Ambra + Adora., pozdní- Asterix + Red Anna. Předpokládám, že Red... jsou ty červená slupka a ty máme nejraděj. Agria se prý ráda rozvařuje.

Autor: juglans®
Datum: 31.05.11 21:50
Předmět: RE (2x): Odrudy brambor - jake pestujete? 

Lidus,tak uz je studuji.tady adora me zajima,ze je nejranejsi a v bramborarskych oblastech,ale teplych,ze uz v kvetnu sklizen.u nas je vse pozdnejsí,tak premyslim jestli by tu sly.je B-BC.urcite mrknu i na ostatni .Moc dekuji.

Datum: 14.07.11 20:26
Předmět: RE: Odrudy brambor - jake pestujete? 

Jeste se vracim k teto otazce a chci se podelit o nove poznatky odrud .Zkousela jsem kopat odrudu -Bella roza,tyhle mi chutnaji,jsou fakt dobre,ale vynos mensi,kopano tedy pred mesicem,kdy jeste nebyly dorostle,ale jen 9kg ze 4m. radku.Zato me pekvapily vynosem Elfe 20kg.ze 4m,take v zacatcich rustu.ale chut dle meho mineni,bezna brambora,takovy neutral,takze na zpracovani do neceho,idealni diky vynosu.uvidim jeste jak dopadnou ostatni odrudy.pristi rok vyzkousim treba zase jine a nektere si mozna oblibime .Lidko pamatuji navase doporuceni a snad budou zrovna na trhu.

Autor: lidus®
Datum: 14.07.11 21:43
Předmět: RE (2x): Odrudy brambor - jake pestujete? 

Vy jste to vzala nějak vědecky. Přece se říká "čím hloupější sedlák, tím větší erteple". Děda už taky kope delší dobu, jsou dobré ale mě nic víc nezajímá. Z Vás by měl radost, semnou si o agro práci moc nepokecá. Letos chce manžel dát na pole česnek, jen jsem mu nastínila co vše to obnáší a zdůraznila, že sice mám zemědělku ale polních prací se neúčastním.

Datum: 15.07.11 09:24
Předmět: RE (3x): Odrudy brambor - jake pestujete? 

To mate LIdus pravdu,nekdy bych brala mysleni-proste jsou dobre a tecka..Mam ty vedecke sklony a jsem si vedoma,ze to ma sva uskali.snd to mam trochu po dedovi byl slechteitel,ale jemu mńesaham ani po kotniky,take se nespokojil s tim,ze je neco dobre.nekdy docela zavidim,tu lehkost ostatnim,ne ja musim nad vsim hloubat a delat hokusy pokusy.kazdy jsme holt nejaky.hezky den.

Poslední otázky v rubrice Volná diskuze

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků