| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Ahoj,jsem nastydlá a mám chuť si udělat horkou koupel,slyšela jsem,že se to nedoporučuje,tak mě zajímají vaše názory.Tim nastydnutim myslim to,že mám rýmu,bolí mě znatelně v krku,občas kašlu,typické příznaky chřipky,tak co mi poradíte?Díky.
Hereno, pokud nemáte horečky, tak si klidně koupel dopřejte a dejte si do ní 1 kg kuchyňské soli. PT /stařenka/
klidně bych si koupel dala, nejlépe s přídavkem lázeňské soli nebo nějakým olejíčkem, mentolovým, eukalyptovým, levandulovým nebo tak. Ale pak se pořádně obléct nebo do postele, žádné lítání nahá po baráku
Dobrý den, to nahřívání asi nebude až tak dobré. Může Vám naráz vyletět vysoká horečka. Spíš něco na bolest v krku - vymačkaná šťáva z citronu, do toho sůl (není to pak tak kyselé) a vypít. Nebo kloktat citronovou šťávu. Na kašel snad je dobrá cibule (šťáva) a med.
Já bych tu koupel neriskovala doma sama. Může se Vám udělat mdlo a nedovoláte se pomoci. Když už budete mít někoho doma, nedoporučuje se mít horkou vodu na a nad úrovní srdce.
Kdybych se naložila s bolestí v krku do horké vany tak to patrně nepřežiju. Moje zkušenost je-malá bolest krku = hodně zmrzliny a na větší zase slivovice.
Takže jsou tu protichůdné názory... já se přikláním k teplé koupeli, mívala jsem s tím dobré zkušenosti: nahřát se (ne až k mrtvici
), vylézt z vany, mít uvařený půllitr čaje, sníst 2 acylpyriny a zalézt do postele. Ráno jsem byla jako znovuzrozená. Ale je pravda, že to jsem byla mladá (tak do 35 let). Dnes už by mi asi můj tlak nepoděkoval.
A po koupeli 1/4 litru svařáku 3 zopakovat, pěkně zahřát v peřinách. jednou jsem to taky provozovala, byl to nářez, ale pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz