| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Zdravím, přátelé! Urodilo se nám hojně cuket
a co teď s nimi... Už jsme měli cukeťáky vošouchy (neboli bramboráky), cuketovou polévku, cuketovou buchtu, cuperník, musaku z cuket, pizzu s cuketou, cuketový mozeček...
Máme doma cuketový receptář od Jany Štěpánkové, který mě ještě láká cuketami na kari, ale zajímá mě, jestli nemáte nějakou vlastní specialitu
Poraďte! 
Mimo toho co píšete dělám ještě nadívanou cuketu-rozkrojím na půlky, vydlabu jádra, dám trochu mletého bůčku ochuceného jako na sekanou a posypu strouhaným sýrem. Nejraděj mám mladé cukety nakrájené na kolečka, obalené v trojobalu a usmažené.
Co vše dokáže člověk vymyslet, aby mohl žrát bůček a věřil tomu, že je to zdravé a dietní! 
Cuketové zelí: cuketa se nastrouhá na hrubém struhadle a použije se stejně jako nakrájené zelí. Jenom dusit opatrně a chvilku, je to hned hotové. Klasicky se přidá sůl, kmín, cibule... zásmažka jak je kdo zvyklý u zelí... Stejně tak se dá udělat zelí z dýně, má fantastickou barvu.
Já z cukety dělám Cuketové karbenátky,Cuketovou buchtu,a sekanou v cuketě to si rozpůlím cuketu vyjadřincuji naplním dochucenou cekanou na povrch dám rajčata ,posypu nastrouhaným sýrem a zaleju smetanou je to velmi dobré doporučuji vyzkoušet.
Velmi jednoduché a dobré je nakrájet cuketu na kolečka, potřít rozmačkaným česnekem v oleji a ogrilovat. Samozřejmě "bramboráky", buchta, placky a cokoliv jiného profláklého asi už nikoho nepřekvapí... 
Dušená cuketa : Na 1 porci 1 nastrouhanou malou cuketu podusit na kousíčku másla, Jen špetkou soli osolit,posypat vegetou ( 1/2 lžičky ) a podlít sladkou smetanou( asi tři lžíce ) , nechat vydusit a přidat rozmíchané vejce a nechat ztuhnout. Ozdobit rajčaty a podávat s chlebem či jen s letním salátem jako lehký oběd nebo večeři . Jen pozor na přesolení vegeta bývá sama o sobě slaná,tak je lepší dosolit až nakonec.
Já dělám z cuket kompost.
Chyba! 
Mě cuketa moc nejede, ale děláme plněnou cuketu - jak už někdo psal, vydlabat a místo jader do ní dát myslím že sekanou
A většinu ji taky opejkáme na ohni, takže grilovanou 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz