ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě?

Autor: kdokoliv® Datum: 22.02.12 21:14 odpovědí: 13

Existují takové problémy s nepojištěnými vozidly také třeba v Německu? A vyřešili to tak, že zřídili nějakou takovou kancelář, které by dali zákonem takovou pravomoc? Existuje něco podobného jako je čkp někde, kdekoliv na celé planetě? Tato otázka se vztahuje i na praktiky vymahačských ( inkasních agentur ) a také exekutorů atd. atd.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: kdokoliv®
Datum: 23.02.12 20:44
Předmět: RE: ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

Tak už je to tu téměř celý den a zatím nikdo neodpověděl, nechce se mi věřit, že by to někdo nevěděl, jak to chodí po této stránce jinde. Anebo, že by jsme byli na zeměkoukouli s takovými praktikami sami?

Autor: buss®
Datum: 23.02.12 20:51

No když ty co platíí to nebolíí. Ale někdo nad tím musí dohlížet, pokud není jedna pojišťovna. Přišlo to po 90tém ze západu.

Datum: 26.02.12 09:48
Předmět: RE (2x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

buss = vím, že jsou i tací, kteří ani nevědí, co to je čkp ( zatím - říkám já)

Autor: sedmicee®
Datum: 23.02.12 21:28

Dle mě to ty ovce nijak nebolí, příjde dopis a už je například:\jéžiš Pepo ty jsi něco nezaplatil, divej přišla ti výzva, vem rychle tu složenku a upaluj to zaplatit! ale za co? já nic neprovedl, no ale když to tu píšou tak asi jo, prosímtě jdu vybrat a zaplatit, ať je po problémech.\ To je bohužel většina nás a proto se nic neděje, asi to jěště tolik nepálí. Prostě smutné to naše uvažování.

PS: to nikdo nemáte někde někdo rodinu v Německu a dál? by třeba po zeptání řekli, jak se věci u nich mají.

Chjo ať už se něco děje, kdy svitne nějaká naděje

Autor: grem
Datum: 23.02.12 21:37

všude jinde než u nás je respekt před povinností a vymahatelností práva

příklad proč se čeští řidiči chovají v SRN jako mírné ovečky a doma dělají..no vidíte sami každý den?

když se zamyslíte odpověď není složitá

Datum: 23.02.12 22:20
Předmět: RE (2x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

grem = tak jsem se zamyslel nad tou odpovědí a pořád to nějak nechápu. - že by pro pořádek na našich silnicích musela nějaká kancelář vymáhat sankce za neexistující povinnost - tak to se opravdu pochopit nedá! V jiných státech stačí asi na řadu věcí jen policie, která je v terénu a kontroluje dodržování zákona a předpisů ale tady u nás není potřeba nic, tady bude sedět nějaký úředník v křesle soukromé fa. a rozesílat výzvy k zaplacení sankcí do GF- čkp jen na základě vymyšleného porušení zákona. Tak to má logiku! Já už jsem se bál, že to je něco nenormálního ale asi nééé. Asi všúúdéé se séédí na židli a z tóóho místa se řeší provoz véénku a třeba i porušení zákona! Oni to mají přece v počítači, že ti, které budou obesílat porušují každý den zákon. Opravdu je to úplně jednoduché.

Autor: pepis®
Datum: 24.02.12 06:47
Předmět: RE (3x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

Je to jak píší Kdokoliv a Sedmice,Určitě i v jiných státech se nějak snaží vytlačit ze silnic nepojištěná auta ale mají na to dobrou legislativu a hlavně funkční a jednoduchý registr vozidel,třeba německo tam je vozidlo bud registrované a nebo ne.Také tam v žádném bazaru neuvidíte auto které by mělo reg.značky.U nás je to přesně naopak registr je jeden velký bordel který je pro ČKP živnou půdou společně se zákonem o pov.ručení napsaným na míru pojištovnám.Určitě někdo namítne že když si každý splní svou povinost tak je v klidu.Neni to pravda u nás se člověk snadno dostane do křížku s ČKP i když povinosti plní,stačí se začíst zde na poradně a je v obraze.A přitom by stačilo tak málo,udělat pořádek v registru(k tomu ale mělo dojít před novelou 168)třeba roční amnestiji na vyřazení všeho co už neexistuje,registr zjednodušit no a hlavně donutit nenažranou ČKP aby dělala tu činnost kterou se dušovala,,postihovat řidiče který po našich silnicích jezdí bez pov.ručení".Na poradně už toho o ČKP a jejich nenažranosti bylo napsáno tolik že asi už nemá cenu nic dodát.

doplněno 24.02.12 06:49:

Jen dolpnim, dobrá myšlenka jednich se opět změnila v nenažranost druhých.

Autor: sedmicee®
Datum: 24.02.12 16:10
Předmět: RE (4x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

pepis, s naprosto vším s tebou souhlasím

Autor: grem
Datum: 25.02.12 20:59
Předmět: RE (3x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 

víš co jsi nepochopil? že by ČKP neměla co dělat, pokud by si každý, který má nějakou povinnost, která vyplývá z toho, že si pořídil auto svou povinnost splnil

v daném případě řádně pojistil a zaplatil to se asi nenosí co? řada lidí má jen snahu se placení vyhnout ... pak holt přichází "organizace" aby zjednala nápravu

Datum: 26.02.12 09:24

TO - grem = nějak není pochopena má otázka, která zněla / je-li něco takového na světě jako je čkp!.../ Ale tady asi někdo neumí číst! A ten, kdo porušuje povinnosti, nebo zákony - tak na to tady nemusí být soukromý subjekt, který bude sedět v kanclu a šikanovat všechny = vymáhat sankce za neexistující povinnosti. - Tím, že se dělá pořádek? Ti co něco porušují, tak oni za své jednání nesou, nebo měli nést následky a né aby to bylo naopak anebo dokonce v rámci jakési kolektivní viny! Často se nestává, že by někdo psal takové bláboly, které bez souvislostí nemají žádnou pochopitelnou vazbu! Ale " grem je zde na poradně proto aby byl v neustálé opozici!

Datum: 26.02.12 09:55

jako kdyby to vzdycky slo, nejlepsi system maji podle me svycari, povinne rucení na znacku a je to. Mam 5 aut jezdim vzdy jen jednim tak si prendavam spz platim pojistku na nejvyssi obsah v vykon a mam klid

Autor: lui®
Datum: 26.02.12 10:32

grem:

Mám hrozně rád, když tu někdo kváká nesmysly. Můžeš mi říci co jsem porušil a proč bych měl platit, za auto který jsem nikdy neměl a neprovozoval? Proč vůbec mě někdo (ČKP) nutí se obhajovat? Jsi ignorant, který pindá voloviny, bez znalosti věci.

Autor: pepis®
Datum: 26.02.12 11:47
Předmět: RE (5x): ČKP existuje něco takového kdekoliv na světě? 
Grem se drzí hesla ,,Co te nepasli nehas".
doplněno 26.02.12 11:48: Nepálí

Poslední otázky v rubrice Volná diskuze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků