Jak se ptát nenápadně?

Autor: denita® Datum: 22.02.12 11:52 odpovědí: 7

Zdravím, na tuto otázku by mě zajímala odpověď z jednoduchého důvodu: Vždy, když se blíží něčí narozeniny, dárce mi( nechápu, proč zrovna mě, ale budiž) dá za úkol "nenápadně" vysondovat, co by si oslavenec přál a co by se mu hodilo, popřípadě jestli by se mu hodil dárek, který už dárce vybral. A já - i když se opravdu snažím! - vždycky dostanu pocit, ža dotyčný stejně tuší, co asi dostane. Možná je to proto, že se třeba ptám na barvu plavek a šatů uprostřed února, ale stejně by mě zajímalo, jestli i Vy s tím máte trošku problémy, popřípadě jak je řešíte, aby oslavenec opravdu nic nepoznal. Protože já se prostě neumím " nenápadně" ptát.

Děkuju za odpovědi a pokud máte někdo dnes narozeniny, hrajte aspoň trošku, že jste překvapení, ať ta dřina nevyjde náprazdno. A všechno nejlepší!

Upozornění
Tato otázka je 91 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.02.12 11:55
Předmět: RE: Jak se ptát nenápadně? 

To je v pohodě...klidně se zeptejte, já Vám řeknu co bych si k narozeninám přál (koneckonců za nedlouho je budu mít)...a až mi to koupíte, slibuju že budu dělat děsně překvapeného, a má radost bude nezměrná, jo?

Autor: denita®
Datum: 22.02.12 12:04
Předmět: RE (2x): Jak se ptát nenápadně? 

No, tak já se ptám, ale asi Vám to nepořídím. Ale já jsem se ptala proto, že mi jde o to aby oslavenec vůbec netušil, o co jde! Protože když už jsou to nějaké 50 narozeniny, chtělo by to velké překvápko, ne? A jasně, že někomu to nevadí, ale... víte?

Datum: 22.02.12 12:07
Předmět: RE (3x): Jak se ptát nenápadně? 

Tak asi jediná rada je..."ptát se rok před datem výročí"...To je asi opravdu jediné...co by nemuselo být tak nápadné.

Jinak i když se budete ptát měsíc před daným výročím, tak to člověku "docvakne"...

Autor: viky®
Datum: 22.02.12 12:28

Neptejte se vůbec.

Dělejte, že žádné narozeniny nejsou a nebudou.

Tentokrát musíte hlavu zapnout vy.

Kdo je to, patří do rodiny?

Má nějaké koníčky?

Sbírá něco?

Dalo by se mu něco koupit do sbírky, co marně shání?

O čem mluví, že by chtěl?

Rád cestuje?

Sportuje?

Zakoupit nějaký pobyt na tři dny, poukaz pro dva.

To je jen začátek...

Jen můj názor

Autor: babajaga®
Datum: 22.02.12 14:14

Ahoj, narozky jsem měla minulý pátek. Nikdo se mě na nic neptal, byla jsem překvapená a spokojená. Manžel mi dal krásné album bratří Nedvědů. Známé písničky, ale pravdivé a pořád krásné. 12 letý vnuk mi dal krásnou teflonovou pánev. Přesně nad takovou jsem nedávno stála v obchodě, líbila se mi moc, ale byla drahá. Tak jsem si řekla, že to s tou starou ještě vydržím. Nevím, jak ho to napadlo, nemluvil o tom se mnou, ale trefil se do toho, co jsem opravdu potřebovala a z čeho jsem měla radost. Musel za ni dost utratit.

Já naopak udělala radost dceři s rodinou k Vánocům. Oblečení - netrefím se do vkusu či do velikostí. Doplňky do bytu - také se často nehodí. Tak co? Letos jsem to vymyslela parádně.

1/ rodinnou vstupenku do ZOO Praha, s platností po celý rok /na 1 den/. Dcera si jednou mezi řečí posteskla, že byla v nejrůznějších ZOO, ale v Praze nikdy a tak nějak mi to utkvělo v hlavě.

2/ rodinnou vstupenku na celý den do aquaparku v Čestlicích./termín podle jejich volby/ Všichni rádi plavou, sportují, tak si pěkně užijí.

Tak jsem přešla na takové imaginární dárky, ale dělá to víc radosti, než noční košile či papuče.

Ale já mám radost z každého dárku. Už jen proto, že vím, že si na mě dárce vzpomněl. Jaga.

Autor: meruzalka1
Datum: 22.02.12 23:36

Zahrajte to jako pohádku. Místo toho, že se zeptáte na plavky, řekněte: "Dneska se mi zdál sem, zdálo se mi, že sis v létě koupila plavky, žej sme jeli k moři, ale oni ti omylem prodali 20x větší. Takže ti byly velký!". A někdo na to odpoví (třeba vaše sestra, nebo drahá polovička - to je jedno): "To je blbý, vždyť já mám přece v pase jen ... xxx cm?."

Tak asi takhle.

Autor: babajaga®
Datum: 23.02.12 14:23
Předmět: RE (2x): Jak se ptát nenápadně? 

No jo, Meruzalko, máte pravdu, chce to oklikou. Ale jak ji přimět k těm prozrazeným centimetrům? Jak se znám, já bych odpověděla: To ale vůbec nevadí, že mi prodali velký, buď bych si je zmenšila, nebo bych si klidně vzala ty svý starý, HLAVNĚ, ŽE BYCH BYLA U MOŘE!" A zase by, chudák, nevěděla nic. Jaga.

Poslední otázky v rubrice Volná diskuze

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků