| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
prosím vás od jaké hodnoty se píchá do těla inzulín?
když má někdo např. hodnotu 6 tak bere prášky, ale co kdž má někdo hodnotu cukru 12?
díky
dobry den,predpokladam,ze davky podavani inzulinu urci lekar.
Já beru tabletky jen proto,že se mi nechce píchat se.Je to tak že je cukrovka 1 a 2.,,1čka se píchá 2jka bere prášky.Mám i 16-18 a prášky stačí.Obyčejně ale mám 6-8,,takže v poho.
Pokud máte vysoký cukr, měl byste být nějakou dobu pozorován. Tzn. krevní testy několikrát denně v různých časových intervalech. V případě, že vám cukr v krvi značně kolísá, měl by vám lékař udělat i krevní "nonfast" test. Ten pak prokáže, jestli jste pod hranicí diabetu nebo už jste za hranicí. Také záleží, jaký typ diabetu vám lékař diagnostikuje. U diabetu typu I. si budete píchat inzulín, u typu II. by vám měli stačit prášky. Osobně si ale myslím, že hladina cukru v krvi nemusí ještě znamenat diabetes. Může být důsledkem jiných onemocnění. Konzultace u lékaře určitě neuškodí. 
Jak radí nahoře. Dávky léků, nebo injekcí určí lékař.
Nedá se říct, máte hodnotu cukru 12, budete si píchat. I když máte tuto hodnotu cukru, lékař vám může napsat prášky a ty zaberou.
Někomu lítá hodnota cukru od 6 do 12, dostane měřák, má prášky, když hodnota cukru stále lítá, dostane injekce, zase je na rozhodnutí, lékaře.
když slinivka už nevyrábí inzulín,tak se začne s pícháním.a tím si ho doplní. u cukrovky 2 se dávají prášky,neboť slinivka neumí pracovat s inzulínem,který ještě má a proto se to reguluje práškama.
Pokud máte 6-9 mnohdy stačí dieta (já tyto hodnoty mám a tablety neberu), pokud po infuzích kortikoidů mám víc jak 11 tak mi dopíchnou nějakou jednotku inzulínu, dřív mě sledovali po 2h v nemocnici, dnes v rámci úspor jsou infuze ambulantně a když se neozvu tak mi cukr nikdo nezměří. Pokud máte deabetes ať už I. nebo II. chce to odsledovat diabetologem a ten určí léčbu. Pokud nemáte diagnostikovaný diabetes a jen jednorázově se při odběru objeví vyšší hladina, obvykle se po čase odběr opakuje a pak teprve rozhodne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz