Píchání inzulinu

Autor: kubinec® Datum: 08.02.12 18:08 odpovědí: 6

prosím vás od jaké hodnoty se píchá do těla inzulín?

když má někdo např. hodnotu 6 tak bere prášky, ale co kdž má někdo hodnotu cukru 12?

díky

Upozornění
Tato otázka je 106 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: sisinka®
Datum: 08.02.12 20:16
Předmět: RE: Píchání inzulinu 

dobry den,predpokladam,ze davky podavani inzulinu urci lekar.

Autor: des®
Datum: 08.02.12 20:22
Předmět: RE (2x): Píchání inzulinu 

Já beru tabletky jen proto,že se mi nechce píchat se.Je to tak že je cukrovka 1 a 2.,,1čka se píchá 2jka bere prášky.Mám i 16-18 a prášky stačí.Obyčejně ale mám 6-8,,takže v poho.

Autor: hankauk®
Datum: 08.02.12 20:21

Pokud máte vysoký cukr, měl byste být nějakou dobu pozorován. Tzn. krevní testy několikrát denně v různých časových intervalech. V případě, že vám cukr v krvi značně kolísá, měl by vám lékař udělat i krevní "nonfast" test. Ten pak prokáže, jestli jste pod hranicí diabetu nebo už jste za hranicí. Také záleží, jaký typ diabetu vám lékař diagnostikuje. U diabetu typu I. si budete píchat inzulín, u typu II. by vám měli stačit prášky. Osobně si ale myslím, že hladina cukru v krvi nemusí ještě znamenat diabetes. Může být důsledkem jiných onemocnění. Konzultace u lékaře určitě neuškodí.

Autor: viky®
Datum: 08.02.12 20:39

Jak radí nahoře. Dávky léků, nebo injekcí určí lékař.

Nedá se říct, máte hodnotu cukru 12, budete si píchat. I když máte tuto hodnotu cukru, lékař vám může napsat prášky a ty zaberou.

Někomu lítá hodnota cukru od 6 do 12, dostane měřák, má prášky, když hodnota cukru stále lítá, dostane injekce, zase je na rozhodnutí, lékaře.

Autor: polinek®
Datum: 09.02.12 00:31

když slinivka už nevyrábí inzulín,tak se začne s pícháním.a tím si ho doplní. u cukrovky 2 se dávají prášky,neboť slinivka neumí pracovat s inzulínem,který ještě má a proto se to reguluje práškama.

Autor: lidus®
Datum: 09.02.12 11:14

Pokud máte 6-9 mnohdy stačí dieta (já tyto hodnoty mám a tablety neberu), pokud po infuzích kortikoidů mám víc jak 11 tak mi dopíchnou nějakou jednotku inzulínu, dřív mě sledovali po 2h v nemocnici, dnes v rámci úspor jsou infuze ambulantně a když se neozvu tak mi cukr nikdo nezměří. Pokud máte deabetes ať už I. nebo II. chce to odsledovat diabetologem a ten určí léčbu. Pokud nemáte diagnostikovaný diabetes a jen jednorázově se při odběru objeví vyšší hladina, obvykle se po čase odběr opakuje a pak teprve rozhodne.

Poslední otázky v rubrice Volná diskuze

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků