Kuličky - Vánoční pečivo

Autor: lui® Datum: 20.12.11 00:17 odpovědí: 14

Moc zdravím pekařinky. Kdysi jsem dělal na Vánoce takové kuličky, snad z čokolády a něčeho dalšího, a hlavně si pamatuju, že se na konci obalovaly v čistém kakau. Nemůžu ten recept najít a nepamatuju si, co tam patřilo. Neznáte to někdo?: Co do toho vše přijde? To kakao navrchu bylo hrozně dobré, a zároveň to nebylo tak sladké.

Upozornění
Tato otázka je 150 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: des®
Datum: 20.12.11 00:22
Předmět: RE: Kuličky - Vánoční pečivo 

Tuk,kakao,sušenky,cukr ,smíchat,udělat kuličky.Jde to dělat ze všeho,třeba z polámaného cukroví.

Autor: dery®
Datum: 20.12.11 11:57

Takovych kulicek je spousta. Muzou byt takove, jako je uvedeno v prvni odpovedi, a pak treba takove, jake delam ja V nazvu maji ´rozplyvajici se na jazyku´a je to pravda. Nejsou ´pecivove´, jsou z cokolady a smetany a jsou uzasne. Pouze prace je s nimi horsi - pokud spatne ztuhnou, hodne se pri obalovani v kakau paplaji
Jakmile prijdu domu, mrknu do svych receptu a napisu vam ho

Datum: 20.12.11 12:36

Já dělám tyto: 125 g tuku (Hera, Stela apod.), 100 g cukru, 1 lžíce kakaa,150 g čokolády na vaření,1-2 lžíce koňaku, kakao na obalení.
Změklý tuk utřít s cukrem a kakaem do pěny, přimíchat jemně nastrouhanou čokoládu a koňak. Lžičkou nabírar kousky směsi, vytvarovat kuličky, obalit v kakau a uložit do chladna ztuhnout.

Autor: wamp®
Datum: 20.12.11 15:06

Výtečné kuličky:15dkg hrozinek nakrájet na drobno,zalít dvěma deci rumu,dát do sklenice na 24hod.Druhý den nastrouhat 15dkg hořké čokolády,10dkg piškotů,10dkg moučkového cukru,,15dkg mletých oříšků.Vše smíchat,posléze obalovat v holandském kakau.

Autor: lui®
Datum: 22.12.11 11:43
Předmět: RE (2x): Kuličky - Vánoční pečivo 

Nechybí tady nějaký tuk?

Datum: 22.12.11 16:32
Předmět: RE (3x): Kuličky - Vánoční pečivo 

No právě,v tom jsou výjimečné,tuk tam nepatří,tu hmotu prakticky spojí ty hrozinky v rumu,dělávám je každoročně,a všichni se mohou po nich utlouci

Datum: 22.12.11 21:37
Předmět: RE (4x): Kuličky - Vánoční pečivo 

Že ty tam ten rum necháváš. Já ho slil a možná proto jsem to měl stále sypký. Tal jsem dal asi tak 3 dkg rozehřátého tuku. pak už to šlo.

Datum: 25.12.11 21:05
Předmět: RE (5x): Kuličky - Vánoční pečivo 

Samozřejmě,že ho tam nechávám,už jsi někdy viděl,jen tak zbůhdarma vylévat rum?

Datum: 25.12.11 21:15
Předmět: RE (6x): Kuličky - Vánoční pečivo 

Noooooo, jak bych to řekl...Já ho sice vylil...ale ne do odpadu. . Mělo to docela příjemnou chuť.

Datum: 26.12.11 10:10
Předmět: RE (7x): Kuličky - Vánoční pečivo 

Aha,chápuNicméně rum s hroznem přece musí chutnat skvěle,že?

Datum: 25.12.11 12:04

Tak za tyhle kuličky mě rodina nejvíc chválí. Příště tam ten rum nechám, a dám víz rozinek a budou ještě lepší.

Druhý místo získaly ty od DES. já je jen trochu vylepšil tím, že jsem do toho nedal sušenky ani cukroví ale Vafle. takže ty nahrubo nadrcené vafle, z toho udělaly takovou křehkou jemně křupavou konzistenci. Obalil jsem je ale v cokoládě. To kakao navrch mi na to nesedělo.

Ty třetí od kapky, zase nejvíc chytnají mě. Nechal jsem tu hmotu hodně ztuhnout v lednici, a potom jsem z ní lámal lžičkou takové nepravidelné tvary, a obalil v kakau.

Díky moc všem a fotku pošlu.

doplněno 25.12.11 16:26:

Tak tady je foto, jak jsem slíbil.

Datum: 25.12.11 22:19
Předmět: RE (3x): Kuličky - Vánoční pečivo 

"Lui, jste šikula a hlavně, že chutnalo...

Autor: lidka®
Datum: 20.12.11 15:18

Nepečené kuličky - namleté piškoty, kokos, rum, kakao, máslo, mleté ořechy, vanilkový cukr, drobečky a zbytek moučkového cukru z obalování - jinak není potřeba sladit - stačí sladké piškoty. Obaluji v kokosu, nebo mletých oříškách a nebo i v kakau. Kuličky jsou u nás spolu s vanilkovými rohlíčky na první příčce vánočního cukroví.

doplněno 20.12.11 15:22:

Jinak také tady: http://www.poradte.cz/volna-d…-nepecene-rumove-kulicky.html

Autor: polinek®
Datum: 24.12.11 01:52

já je ještě plním marcipánem ,nebo bonbonem z bonboniéry. Ale bonbon na půl. A pak je je obalím v rozehřáté čokoládě kde přidám pokrmový tuk a Holandské kakao. V parní lázni!A vkládám do košíčků. Nahoru také dám buď ořech ,nebo ještě marcipán (koupíš) nebo lentilku,,,je toho moc.

Heru nedávám ,,dávám máslo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků