| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, je mi 13 a s bratrem (11) bychom si chtěli upéct nějaké to cukroví. Nevíte o nějakým jednoduchým? Taťka by nám mohl někdy pomoct. Děkuji.
Ahoj, zde je něco k výběru.
Zkuste linecké nebo vanilkové rohlíčky. Obojí je jednoduché.
" Susenka" ...
...Když vám taťka bude pomáhat, tak by to pečení šlo. Při pečení, je lepší, když tam bude někdo z dospělých. Koupit hotové těsto na rohlíčky. Nebo na pracičky. Ty a brácha sami nic nedělejte, při pečení je potřeba dohled. Ať nevyhoříte. Ať vám to vyjde.
doplněno 17.12.11 19:05:
Linecké těsto, je také možné koupit hotové. To je nejrychlejší.
Jo saomzřejmě že nám taťka bude pomáhat. Ale těsto bysme si chtěli udělat svoje. 
Ahoj, je prima, že se nenudíš, jako plno Tvých vrstevníků, ale chceš se zapojit do cukroví. Chválím Tebe i brášku, jste oba fajn děti, které jenom nečekají, co mamka upeče a donese pod nos.
Kup si: 2 balíčky strouhaného kokosu /po 200 g/, 1 plechovku Salka /slazené kondenzované mléko/, 1 sáček mandlí.
V misce dobře promíchej 1 sáček kokosu s tím Salkem. Nech to v chladu uležet do druhého dne. Mandle dej do kastrolku s horkou vodou /můžeš i chvilečku povařit/. Potom slej a oloupej tu hnědou slupku. Když to bylo chvíli v horké vodě, půjde Ti to dobře. Pak už jen lžičkou nabírej kousky hmoty, dovnitř dej mandli a v dlaních vyválej kuličku. Tu pak obaluj v kokosu /proto ten druhý pytlík/. Když si koupíš barevné papírové košíčky, nemá to chybu.
No a bráška se bude také moci zapojit, ty kuličky se mu určitě budou dařit. Je to rychlé, dobré a nepeče se to.
Jaga.

Jen doplním babujagu:
2. varianta receptu na rafaelo: 250g cukru svařit se 100 ml vody, vařit 4 minuty, přidat 200g sušeného mléka a 100g kokosu, zamíchat a nechat vychladit.
Mandle se dají koupit i bez šlupky (jmenuje se to "blanžírované"), protože to sundávání těch šlupek je na tom to nejhorší!
Mandli doprostřed, obalit v kokosu a je to super 
JEDNODUCHÁ VOSÍ HNÍZDA-NEPEČOU SE
150g piškotů,100g cukru moučka.50g másla,3 lžíce rumu,1 lžíce mléka,1 lžíce kakaa.
NÁPLŃ-60g másla,60g cukr moučka,1/2lžičky rumu
rozdrcené piškoty/můžeš rozdrtit nebo nastrouhat/smíchat s ostatním a vypracuješ polotuhou hmotu.Naplníš do formiček na vosí hnízda,uprostřed uděláš malý důlek dáš trochu krému,příklopíš piškotem a vyklopíš.Můžeš špičky polít čokoládoovou polevou.moc dobré.
KULIČKY S OŘÍŠKY-PEČENÉ A JEDNODUCHÉ
250g hl.mmouky,250g másla,20g cukru,1 žloutek,trochu prášku do pečiva.vše smýchat,vytvořit malé kuličky vmáčknout do každé kousek ořechu na plech kousek trochu zvětší objem.ještě teplé obalit v moučkovém cukru-pečeme na 180 .
chyba-na plech kousek od sebe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz