| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den
Mám dotaz,dostala jsem darem květinu a nevím jak se jmenuje ani jak se pěstuje.Hledala jsem jí na internetu ,ale nenašla jsem jí.Prosím o radu ,její název a pěstování.děkuji Zuzka a přeji pěkné dny

Jednou jsem si zasadila pecku z avokáda a tohle mi to trochu připomíná,ale nevím...
pro knopku, avokádo to není, je to poměrně nová rostlina, bohužel mi zapadnul název, ale asi tak před 3 - 4 měsíci se to probíralo, mám tušáka, že to je přízeň od lilkovitých...
Avokádo je jiné , ale tuto rostlinu nemohu nikde najít http://exoticke-ovoce.coajak.cz/home/avokado/images:mlade-avokado.pestovani-avokada.htm
Kvete nebo kvetla? Ne že mně byto pomohlo, ale pro znalce by byl květ další informace.
Jinak, když se tu někdo zmiňoval i lilkovitých, tak jsem si otevřel http://www.biolib.cz/cz/gallery/dir1254/ . Tam je toho ale mnoho a já z toho nejsem moudrý; třeba při listování obrázky na něco přijdete.
Anebo zkuste obrázek poslat do galerie BioLibu bez určení, třeba se tam najde odborník, který název doplní.
Našééél šikulááááá : Castanospermum australe 

taky bych jí moc ,,potřeboval,,, je to sortiment Ikea, ale mám to tam daleko...
Ano, je to ona. Mám ji taky, ale bez těch pecek. Pokud vím, tak chce světlo,teplo a zalévat tak, aby nebyla přemokřená, ale nevyschlá. Akorát pořád nevím, jestli můžu vrcholek zaříznout, aby zkošatěla nebo ji tím zničím, má už asi 1,5 metru. Alena
Nepatří mezi lilkovité ale bobovité, plody jsou lusky. A.
Tak za to australský kaštanosperma si zasloužíš bodík. 
Ahoj - je to Herpefylum plody by měli být jedlé - ale nezkoušela jsem - mám jí doma - vysokou 70cm - má být až 1m .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz