| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Manželka upekla koláč s drobenkou a se švestkami (navrchu) údajně z jogurtového těsta. Koláč se jíst dá, ale to těsto zůstalo i po upečení takové kompaktní (měkčí brousek
), trochu mazlavé, není vůbec pórézní nebo nakynuté. Je to tak správně nebo i jogurtové těsto má být po upečení kypré?
Koláč by měl být pěkně kyprý, ale už se mi to také stalo, důvodem byl špatný prášek do pečiva, asi byl nějak vyvětralý.
Nejlépe když dám pro srovnání vlastní mnohokrát vyzkoušený předpis: 1 jogurt (zakysaná smetana) + 2 celá vejce + 1 kelímek cukru krupice + 1a1/2 kelímku polohrubé mouky prosáté s 1/2 pr.do peč., případně ještě maličko mléka. Kelímek od jogurtu používám jako odměrku. Všechno důhladně zamíchám a naliji do vymazané nebo silikonové formy + ovoce + drobenka. V troubě peču na cca 200°C, těsto se zkouší špejlí - musí zůstat suchá. V remosce se musí péct déle, až je drobenka zlatavá.
Obdobný koláč bez jogurtu do dortové formy : 1 hrnek polohr.mouky + 1/2 pr.do peč. + 1/2 hrnku cukru + necelý 1/2 hrnku oleje + 1 vejce + trochu mléka. Další postup viz nahoře. Z dvojnásobné dávky je bábovka, do části těsta přidat kakao. Patronka
Takže se jí ten koláč zdrcnul
) Díky, patronko, za recepty, vyzkoušíme!
Abych si pochvalu zasloužila přidám ještě jednu vychytávku k tomu druhému koláči do dortové formy. Upeče se jen těsto bez ovoce a drobenky a nechá se vychladnout. Ušlehat 1 obyčejný měkký tvaroh + 100g másla + 100g cukru + 2-3 lžíce pikantní marmelády (rybízová). Natře se na piškot a navrch se pokape kouskem čokolády ( 1/4 tabulky) rozpuštěné v MW se lžící másla. na 1x stisk. Kdyby se to natřelo na celé, při krájení se láme. Pojmenovala jsem to "růžový dalmatin". Dobrou chuť. Patronka
Manželce do toho nekecat. Chválit. příště bude lepší, nadýchanější. Hi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz