| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
pokud bude na silnici stát tato směrová deska, z které strany se projede?
Desku necháte po pravé ruce.
A pokud po levé ruce bude stát bagr, pak chtě nechtě necháte desku po levé ruce.
Jak bylo napsáno výše, desku necháte po pravé ruce, pruhy směřují svojí dolní stranou tam, kam máte jet. Pakliže jde o delší úsek (ne třeba opravu jednoho kanálu) a je směrových desek víc za sebou, bývá ta první doplněna přikázaným směrem jízdy. No a samozřejmě - řídit se logickým úsudkem, často je právě vpravo ten bagr, takže když takovou desku vidím, vždy raději vyhodnotím, jestli zprava nebo zleva, ale třeba u těch kanálů je to jedno...
samozřejmě, že pojedu tam, kde nebude bagr,ale značka má být jasná a né jí vyhodnocovat a u těch kanálů to zrovna jedno není, přeci přesně nevidím, jak je to vykopané a existuje na to event. podobná značka,ale z pruhy šikmo do obou stran
Jasně, musí být jasná, nicméně když se opravují jen kanálové vpustě, je vcelku fuk, z jaké strany to objedu, musím se jen vyhnout tomu kanálu... Ale především, všude kde je taková značka, je i značka práce na silnici, příp. snížená rychlost...
Dovolím si vysvětlení doplnit obrázkem.

perfektně vysvětlené a proč se potom setkávám dost často s opačně použitými značkami. např. o víkendu na dálnici D1 v délce cca. 200 metrů. u výkopů je to skoro běžné. pokud bych měl jet podle značky, tak vjedu do průšvihu
Olafe, ty značky jsou oboustranné, aby se daly do toho stojanu zastrčit oběma způsoby a někdy to nějaké pako zastrči opačně...
Kdyby (nic ve zlém), dal " petapeta" odkaz odkud vzal obrázek, tak všichni neznalí se poučí. TP65, neboli zásady pro dopravní značení, tak na straně 95 je přesný popis.
To že jsou značky někdy blbě... jsme lidi a klidně to "vyškolený pracovník" splete, popřípadě brigádník z ciziny omylem otočí...
Po silnicích je spoustu nesmyslných dopravních značení, a pokud víte že toto neplatí, jede se Vám lépe...
odpovědi výše jsou samozřejmě správné, ale praxe často vypadá jinak. Dostkrát jsem se setkal s řadou takových značek, ve které byly jednotlivé značky tak, jak zrovna přišly pod ruku. Takže nespoléhat na to, že značky umísťuje pracovník s aspoň základními všdomostmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz