Jak zjistit velikost kola

Autor: era60n® Datum: 15.08.11 09:10 odpovědí: 6

Ahoj, chtel bych si koupit blatníky na celoadpružený horské kolo, ale nevím jeho velikost... nemuzete mi poradit jak to mám zjistit?

Upozornění
Tato otázka je 282 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: dzordz®
Datum: 15.08.11 09:45
Předmět: RE: Jak zjistit velikost kola 

Velikostí rámu se rozumí délka sedlové trubky, od středu u pedálů po horní konec rámu (trubka od sedla se už nepočítá). 2.54cm = 1 palec.

Velikost kola je průměr ráfků, obvykle je vyražen na pneumatice, například 26x1.75 (velikost x šířka).

U předního blatníku se pozorně podívejte, jakým způsobem se přidělává, aby vám tam pasoval - zakončení odpružené vidlice může být jiné než u obyčejných vidlic, zejména vnitřní průměr trubky.

Ohodnoceno: 1x

Autor: 1jara®
Datum: 15.08.11 17:28

Ahoj, mohu doporučit tyto hliníkové. Píše se tu plastový, ale je to hliník eloxovaný se čtyřmi dráty.

Plastový blatník 26"/55mm Olympik LUX se zástěrkou

Plastový blatník 26"/55mm Olympik LUX se zástěrkou : Cyklovybava.cz

Ohodnoceno: 0x

Autor: k2
Datum: 15.08.11 18:11
Předmět: RE (2x): Jak zjistit velikost kola 

Takovydle blatniky na celoodpruzeny kolo? Jak to tam tazatel namontuje?

Autor: ar®
Datum: 15.08.11 22:18

Tak ty by na "fullu" musely vypadat úchvatně.

Já bych raději vozil něco podobného. http://www.kupkolo.cz/produkty/Blatniky_73/mtb-26/-,-29/-a-detske_815/Set-Blatniku-Topeak-DeFender_6024.html

Ohodnoceno: 3x

Autor: era60n®
Datum: 16.08.11 19:51

tak na zadni kolo potrbuju vedet akorat ten prumner rafku? ok ok tak diky

doplněno 16.08.11 19:53:

a nebo jak se divam na ten blatnik na sedlo neboco, v tomhle sem laik, ani neni potreba velikost že?

doplněno 16.08.11 19:55:

nasel sem treba tenhle: http://www.kupkolo.cz/produkt…-na-sedlovku-Valfull_974.html

neni sice moc kvalitni, ale postaci

doplněno 16.08.11 19:59:

tak tet sem zjistil ze mam velikost 26

Autor: ar®
Datum: 16.08.11 21:02

26" je klasika "horal". Ty blatníky jsou celkem univerzální a pasujou na 26" 28" a i na 29" kola. Jen je potřeba zjistit průměr sedlovky (to je ta trubka na které je sedlo) aby na ní blatník pasoval i když i tam jsou dost univezální.

I vámi vybraný blatník bude v pohodě fungovat, jen je nevýhoda že se nedá naštelovat úhel naklopení blatníku. V letošním "létě" se blatíky určitě hodí. Já je sice nevozím, ale protože jsem přijel letos už hodněkrát jak dobytek začínám o nich taky docela uvažovat.

doplněno 16.08.11 21:16:

Možná i toto by vás mohlo zajímat http://aukro.cz/blatniky-na-m…vidlici-nove-i1760133892.html

Ohodnoceno: 0x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků