| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, chodím občas cvičit do posilovny asi 1x týdně, chtěl bych se poradit, chtěl bych mít o trochu šírší ramena neboli záda, nechci být žádný kůlturista jen chci mít sportovní postavu, nelíbí se mi jak mají ale kůlturistétrapezové velké svaly. Jak cvičit a co? Poradí mi někdo? Děkuji
Shyby (přitahování se ve stoje na hrazdě), mrtvý tah (podrobný popis najdeš třeba zde http://www.posilovani.net/mrtvy-tah/ ),stahování kladky, přitahování činky/činek v předklonu, veslování na kladce a jiné.
Na ramena zase spíš různé cviky s jednoručkami - předpažování, rozpažování, tlaky s velkou činkou před a za hlavou...
Pro rozvoj hmoty kolem 10ti opakování v sérii.
A neměla bych obavy, že 1x týdně nějak extra rozvine trapézák ani cokoli jiného 
A jak tedy ty záda rozšířit? Cvičit spíše ramena nebo jen záda? A co kliky na co jsou dobré? Děkuji
Pokud oba mluvíme o "véčkovém" tvaru zad, o který muži obvykle při posilování usilují, čili štíhlý pas a rozšiřování zad směrem k ramenům, tak je třeba posilovat ramena a hlavně široký sval zádový. Takže obojí. Pěknou stránku jsem našla zde:
http://www.martin-kulturistik…anky.cz/clanky/svalstvo/cviky
Kliky posilují paže, prsa a beru je také jako cvičení pro celkovou kondici. Rozhodně neuškodí 
Nejdůležitější je posilovat rovnoměrně všechny partie a dodržovat správný postup, jinak si koledujete o potíže s páteří. Pokud se chci soustředit na záda, musím tedy vyvažovat i cvičením břišních svalů, aby se páteř držela tam kde má. No prostě je potřeba posilovat celé tělo a když chcete, tak se častěji zaměříte na to zádové svalstvo.
Snad jen dodám, že pokud jsi jednou týdně, řekněme na typických 30-60 minut v posilce nečekej že budeš za týden trhat trička..
Znám individua co tam na hoďku dvakrát denně a i jim trvá měsíc-dva za požívání bůhví čeho úžasného dosáhnout kýžené kulturistické stavby těla..
Tak s tím jako fitness fanda nemohu souhlasit
Dlouhodobé zatěžování svalstva vede k tomu, že sice hodně vydržíte, máte pevnou a často vyrýsovanou svalovinu, ale svaly prakticky nerostou - jsou prací natolik vyčerpány, že nemají z čeho. Povšimněte si laskavě pracovníků ve výkopech, často bývají nahoře bez
- tato práce produkuje svalovce-hubeňoury (a invalidní důchodce přes pohybový aparát). Pokud má svalovina přibývat, musí se počet opakování pohybovat okolo deseti a následovat pauza a po tréninku odpočinek
Plus samozřejmě dostatek bílkovin pro růst. Pohyb krumpáčem nahoru dolů tisíckrát za směnu nepřinese "véčko" ani náhodou 
Velice jednoduché. Mohu doporučit PLAVÁNÍ. 
Jo, plavani je vyborný doplneni ke cvikum, samotnym plavanim, to by trvalo hodne dlouho
Zkusím tedy cvičit pravidelně a chodit také plavat
S cvičením 1x týdně se velkých svalů obávat nemusíš .-)
Chodit do posilovny jednou týdně je žalostně málo... chce to aspoň 3x týdně 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz