Stavební spoření Liška vs. Modrá Pyramida

Autor: ferdova Datum: 28.07.10 20:16 odpovědí: 6

Dobrý den, před rokem jsem si založila stavební spoření u Modré Pyramidy. Nyní bychom chtěli založit stavební spoření na mého manžela a na mého otce. Vlastníme nemovitost v hodnotě 1 300 000, ale rádi bychom do budoucna (otázka pěti, šesti let) koupili starší domek nebo pozemek a začali stavět. K tomu bychom chtěli využít finanční prostředky z naší nemovitosti + finance ze stavebního spoření. Zajímalo by mě, jak to funguje, když já jsem u Modré Pyramidy a manžel i otec by si stavební spoření založili u Lišky, protože všude čtu, že je mnohem lepší než MP. Je možné, aby poté můj táta nám "věnoval" svoje stavební spoření na naši nemovitost, i když já budu mít své spoření u jiné společnosti? Nebo je možné moje stavební spoření přetáhnout do Lišky?

Upozornění
Tato otázka je 560 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: vosikac®
Datum: 28.07.10 20:41
Předmět: RE: Stavební spoření Liška vs. Modrá Pyramida 

Ono hlavně, pokud by chtěl otec použít překlenovací úvěr na nemovitost, musel by nejspíš i figurovat jako její, i kdyby podílový, vlastník.Ale pokud by nežádal o překlenovací úvěr, tak Vám naspořenou částku jen dá.

Co se týče převodu od MP k ČMSS.Nevidím problém, po ukončení stav. spoř. u MP, vybrané prostředky investovat do stav. spoř. u ČMSS a zažádat o překlenovací úvěr.Pokud spoření u MP zrušíte před vypršením 5, resp. 6 let, přijdete o státní podporu, což by byla škoda

Každopádně bude nejlepší, aby jste Vy a manžel měli spoření u jedné spořitelny, při případné žádosti s obou smluv o překlenovací úvěr na jednu nemovitost, z důvodu zástavy a dost dobře si nedokážu představit, jak by bylo složité zastavit část nem. pro MP a ČMSS...

Ohodnoceno: 0x

Autor: sebod®
Datum: 28.07.10 21:02

Vy svoje spoření nemůžete nikam přetáhnout. Je výhodné, aby ste ve Vašem případě měli všichni st,spoření u JEDNÉ spořitelny. Můžete tak dosáhnout na lepší podmínky úvěru. Jinak podmínky u MP a Lišky jsou srovnatelné. Občas má každá spoř, nějakou akci, aby nalákala klienty- nižší poplatek za uzavření smlouvy, peněžní bonus apod. Chce to si toto pohlídat,

Datum: 28.07.10 21:12
Předmět: RE (2x): Stavební spoření Liška vs. Modrá Pyramida 

Jde o to, budou-li všichni žádat o překlenovací úvěr.Nemyslím,pokud tedy nebudou stavět hrad, aby žádali všichni tři Ale pokud ano, tak si udělejte všichni spoření u jedné spořitelny!

Podmínky pro pozdější investici do nemovitosti, co se týče spoření otce, na to se zeptejte zástupce ČMSS.Ale nemyslím, že by otec mohl žádat o překlenovací úvěr na nemovitost, které nebude vlastníkem (třeba podílovým).Ale možná se pletu

Autor: cyril®
Datum: 28.07.10 21:53

Jelikož tato problematika je poněkud obsáhlejší, nabízím Vám možnost probrání tohoto tématu na vnitřní poště. Stačí se pouze zde zaregistrovat.

Datum: 29.07.10 15:32
Předmět: RE (2x): Stavební spoření Liška vs. Modrá Pyramida 

Nevím, co je na tom tak složitého, aby dotyčné zodpověděl její dotazy kterýkoli zástupce,jakékoli stav.spořitelny

To, že při zrušení stávajícího st,spoř. přijde o st.dotaci je jasné, ale za ten rok co spoří to nebude zas tak drastické.

To že bude zapotřebí mít minimálně s manželem stav.spoř. u jedné spořitelny je také jasné.

Jde čistě jen o to, budou-li žádat na otcovu smlouvu o překl.úvěr.Pokud ne a použíjí jeho smlouvu pouze pro spoření a získání státní podpory, tak je jedno, u koho otec bude smlouvu mít.

Autor: pb®
Datum: 29.07.10 16:30

Pri zalozeni stavebniho sporeni je treba v prvni rade vedet, na co sporeni chci pouzit. Pokud pouze jako formu sporeni, pak se podivam po produktu, ktery nabizi nejvyssi urok a cilovou castku nedam nijak vysokou, rekneme ze staci 300 000. Nejvyssi urok nabizi momentalne Wustenrot 2,2% rocne. Pokud chci vyuzit stavebni sporeni jako financovani bytu nebo domu, pak musim vedet, kolik priblizne budu potrebovat penez a na tolik penez si nastavim cilovou castku, abych mohla do teto vyse zadat o uver ze stavebniho sporeni, ktery je mnohem vyhodnejsi nez hypoteka. Uver ze stavebniho sporeni chci aby byl co nejnizsi, protoze o tolik % preplatim cilovou castku pri cerpani uveru. Velmi nizky uver nabizi Raiffeisen 3,5% z uveru. Zjistete si, jaky tarif vami vybrane sporitelny nabizeji a podle toho vybirejte.

Ohodnoceno: 1x

Poslední otázky v rubrice Společnost

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků