| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,
měla bych prosbičku, nemáte někdo zkušenosti. Několik dní mě přemáhá únava, bolesti svalů, nohou, jakákoliv činnost je pro mě vyčerpávající, bolí a motá se mi hlava. Doktoři mi řekli, že by to mohlo mít souvislost se starostmi, depresemi... nevíte co na doplnění energie? Aby se mi udělalo lépe, popř. vlastní zkušenosti, v případě, že jste měli stejný problém? Moc děkuji za odpovědi.
na unavu jednoznacne vitamin C. me osobne pomaha obycejny citron vymackany do dvou decky vody a dve male lzicky ovocneho cukru(fruktoza) Ne jen ze to je uzasna limca ale citim se po ni cilejsi 
Za prvé bude asi nejlepší si odpočinout a vyspat se. Na bolest svalů po námaze je Magnesium. Motání hlavy může způsobovat krevní tlak, jak nízký, tak i vysoký. To znamená, zajít k lékaři a popřípadě se nachat poslat k revmatologovi či neurologovi.
Přeji hodně zdraví bez stresů a depresí. 
Doplnit vitaminy a minerály, ale jenom 100%přírodní - nejlépe koncentráty.Doporučuji Nutrilite.Dále pitný režim, pohyb, čerstvý vzduch a relaxace.
Multivitaminy-Daily nebo Double X.
Děkuji za rady. Jinak krev mám v pořádku.
lulu, nebyla jste náhodou v přírodě? Mohlo by se jednat o boreliozu. Vadí Vám světlo?
Byla, ale světlo mi nevadí. Spíš přítmí, v tom se mi dělá špatně a motá hlava.
Teplotu máte,nebo třes rukou? Mohla by to být i meningitida. Dojděte si na infekční ambulanci.
Malvinko, teplotu nemám. Třes rukou ani ne, jen mě brněly konečky prstů, dnes už ne..
To, co píše malvínka, by mhlo být; neměla jste klíště? (Ale ono se dá i přehlédnout, v záhybech kůže nebo třeba v ochlupení.) Nebo mononukleoza. Sice jste to zřejmě s doktory konzultovala, ale možností je víc a nemusí se trefit napoprvé; opakovaně otravovat, otravovat, otravovat.
To klíště opravdu žádné nemám. To máte pravdu, doktoři řeknou, že to je od nervů a víc je nezajímá. To, že se můj stav nelepší ani po lécích co jsem dostala..
Máte chuť k jídlu? Dostatek tekutin? Moč světlá nebo tmavá?
Chuť k jídlu ani moc není, vypiju asi 2l denně a moč mám vyšetřenou, je v pořádku.
Může to být opravdu od stresu. Jestliže máte v pořádku krev... boreliozo by totiž byla v krvi zřejmě už poznat. Na stres - hodně spánku, nepřepínat se, vitamín C (citrusy), E (v ořechách např. vlašských), kyselina listová (ta je třeba i na podporu imunity), vitamíny skupiny B (třeba B-komplex nebo Pangamin). Vyvážená strava by ale asi byla lepší, někdy ty chemické vitamíny tělo nevyužije. Můžete to mít třeba i reakci na počasí - nejste na to třeba citlivá? Vemte to tak, že nejprve jsou tropické teploty, následně ihned propad o dvacet stupňů dolů - to musí být dost veliký zápřah na tělo.
Na únavu vám poradím ženšen. Kupte si ho ale v lékárně a požadujte takový, který obsahuje standartizované množství účinné látky. Některé přípravky obsahují ženšenu málo a pak nepomůžou. Při pravidelném užívání mi od únavy pomohl. Únava nepřejde hned nebo po pár kapslích, musí se užívat déle. Na doplnění energie mi pomáhá guarana, konkrétně Gvaranal forte, /snad to nebude vypadat jako reklama, ale ten mám vyzkoušený/. Účinnou látkou je kofein, ale nedráždí žaludek a jeho účinky jsou mnohem delší než u kávy nebo coly. S bolestí svalů neporadím, protože nevím, ale přeji vám, ať se toho co nejdřív zbavíte.
Madlo, ženšeň odbourává kyselinu mléčnou ze svalů. Takže působí proti únavě.
Ještě dodám Boreliózu odhalí Lumbální punkce.
zdravim, ja se s unavou taky potykam, od doby co jsem na materske... delala jsem si pruzkum na interentu a dost casto se radi doplnit koenzym Q 10, takze ted uzivam Q-Max a citim se dost lepe. Pokud ma ovsem clovek starosti tak s tim tezko neco delat, nejlepsi by bylo je vyresit:o) Drzim palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz