| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,prosím o radu.Jdu pracovat k jedné společnosti a bylo mi řečeno,že si musím lékařskou prohlídku uhradit sám,je to pravda,nebo mi ji musí zaměstnavatel proplatit? Zatím jsem se vždy setkal s tím,že mi ji zaměstnavatel uhradil,ale nevím,jestli je povinnen ji proplatit a nebo je to jen jeho dobrá vůle.(Tedy vždy jsem si ji zaplatil sám,ale potvrzení o zaplacení jsem dal zaměstnavateli a tem mi danou částku proplatil)
Děkuji za radu.
Je to dobrá vůle zaměstnavatele. My jsme tuto prohlídku zaměstnanci proplatili zpětně po uplynutí zkušební doby.
dobrá vůle firmy, může a nemusí...
sebodko, svatá pravda. Dokud se nestanete "malým vedoucím", tak to netušíte, co se musí zaplatit za človíčka. . Synek povýšil na parťáka- mistra a už se nediví, že nadávam na některé pracovníky. Nejhorší práce je s lidmi...
Co si budeme povída. Ne každý, kdo nastupuje do práce, chce opravdu pracovat. Po pár dnech dostane oprávněně vyhazov
. Tak proč za takového zaměstnance něco platit. Nojo, když oni ty zaměstnavatelé nevědí co s penězi, viď Milane. 
Mě se stalo že sem byl přijat do firmy KÖGEL kde prohlídku zaplatili a po2 měsících kdy nás několik propustili protože pro nás neměli práci tak mi z výplaty strhli 1400 Kč za tu prohlídku a nic jsem s tím nenadělal. I když ve smlouvě o tom že by mi to mohli strhnout nic nebylo.
zaměsnavatel nemůže strhnout zaměstnanci nic bez jeho souhlasu, nebo souhlasu soudu. Máte právo se bránit...
Proboha co to bylo za prohlídku? Vstupní prohlídka stojí 300-350,- 
Zdroj: http://www.bioregena.cz/zavod…hrada-prohlidek/53/index.html
Úhrada prohlídek závodní preventivní péče
Zdravotní výkony závodní preventivní péče jsou hrazeny jednak z veřejného zdravotního pojištění, jednak přímou úhradou zaměstnavatele. Z veřejného zdravotního pojištění budou hrazeny činnosti uvedené v § 35 zákona č. 48/1997 Sb., v platném znění. Ostatní činnosti tvořící náplň závodní preventivní péče hradí zaměstnavatel přímou úhradou.
Jedná se zejména o tyto činnosti:
A další informace: zdroj: http://www.bozpinfo.cz/rady/o…/vstupni_prohlidka091123.html - to potvrzuje odpověď sebod. 
Podle názoru Ministerstva zdravotnictví opírajícího se o zákon o péči o zdraví lidu by měl všechny prohlídky, i tedy prohlídky fyzických osob ucházejících se u zaměstnavatele o zaměstnání, hradit zaměstnavatel. Tomuto názoru svědčí i § 101 odst. 6 ZP – náklady spojené se zajišťováním BOZP hradí zaměstnavatel. Problém spočívá v tom, že před uzavřením pracovní smlouvy, kdy se má fyzická osoba jako uchazeč o zaměstnání podrobit vstupní lékařské prohlídce, není ještě zaměstnancem, a měl by si tuto prohlídku uhradit sám. Pokud se uchazeč o konkrétní zaměstnání vstupní lékařské prohlídce nepodrobí, bude to zřejmě důvod pro neuzavření pracovní smlouvy a jeho odmítnutí zaměstnavatelem. Na druhé straně však nic nebrání tomu, aby zaměstnavatel uchazeči o zaměstnání, s nímž uzavřel pracovní smlouvu a jež se tak stal jeho zaměstnancem, dodatečně uhradil náklady na vstupní lékařskou prohlídku. Řada zaměstnavatelů tak činí po uplynutí zkušební doby a ani tento postup není v rozporu se zákonem.
Byla to speciální prohlídka v Hradci Králové kvůli nějakejm vibracím. Strkali sme ruce do ledové vody. Bylo to kvůli SVAŘOVÁNÍ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz