| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den. Už nějakou chvíli mě trápí jeden problém. Mám suchou rýmu, ucpává se mi nos, bez nějakého sekretu se zatáhne. Koupil jsem si Olynth HA, ale v příbalovém letáku píši, že se nemá používat na suchou rýmu. Bez něj bych ale měl velké obtíže dýchat. Po aplikaci se během pár minut cesty uvolní a je to vážně úleva. Tak jak to mám řešit, když my vyhovují účinky nosního spreje, ale z dlouhodobého hlediska mi to vůbec nepomáhá. A nedejbože zhoršuje. Děkuji za každou radu
Žádný nosní sprej není na dlouhodobé používání moc vhodný. Ještě tak mořská voda ve spreji do nosu. To Vám ale poradí v lékárně. Vám se zdá,že Vám pomáhá ale třeba se najde vhodnější.Ten s mořskou vodou pěkně uvolňuje nos a dobře se po něm dýchá.Navíc pokud to máte dlouhodobé by bylo od věci poradit se na ORL,čím je to způsobeno.
A taky s vincentkou. Ten je taky bezva.
Ale každopádně, když už je to příliš dlouho, měl by to řešit lékař Ušní, nosní, krční. Má to totiž nějaký důvod.
Vincentku jsem zkoušel, ale s nateklou sliznicí v nose nic nenadělá. A myslím, že mořská voda nebude lepší.
Tak Olynth používám pravidelně tak zhruba s dvěma střiky za den už 8! let
.Mám podobný problém,mám prostě zluštěnou sliznici v nose,byla jsem s tím u doktora,řekl že to není návykem na kapky,a měla bych jít na operaci,něco jako seškrábnout tu sliznici nebi ořezat!Nikdy!Dokud mi pomáhají tak je budu používat.Jsem srab a operace už jen když nic nepomůže a sliznici nemám za ta léta rozežranou,nebojte.
Tak já jsem na tom stejně nebo podobně. Doknoce jsem byla i 2x na operaci , vždycky to pomohlo tak na 2 týdny. Jelikož je vše alergického původu, zkouším i nosní kapky s kortikoidy - ale stejně to nepomáhá...
Prostě to přes den nechávám být a na noc kapu... už cca 20let... a žiju. Joo doktorům se to radí, ale když nedokážou pomoct, tak to prostě jinak nejde...
No já taky kapu(otrivin),už asi 10 let.Dá se to léčit např. homeopatiky?
Tohle se mi take jednou stalo a bylo to velmi neprijemne. Kapky pomohly na pul hodiny a pak znovu ucpany nos. Porid si neco s pseudoeferdinem, lekarsky predpis je diky fetakum bohuzel nutny, nebo treba Claritine, ten jsem tenkrat dostala ja. Dnes mam zasobu Nurofenu stop grip (pseudoefedrin) a pri ryme si prvni dny 1-2 tabletky denne dam, nosni kapky jsem hodne omezila. Nastesti na pseudoefedrin nevznika zavoslost ani nezpusobuje suchou rymu, tak jako kapky.
Kromě Vincentky sprej existují i takové ampulky s tekutinou přímo na zavlhčení a hygienu nosu - ampule Libenar. Mám doma dětské, ale užíváme je v případě potřeby všichni a znám asi další 3 rodiny s tím spokojené.
... a pak platí prostředí zvlhčovat a zvlhčovat , třeba mokrý ručník na topení apod.
když se mi stane že mi zduří nosní sliznice a nemohu nosem dýchat,nepotřebuji mořskou vodu.Stačí si studenou vodou z vodovodu propláchnout nosní dutiny a je nacelou noc pokoj.Zpočátku je to nepříjemné,ale pomáhá to.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz