Nemáme na zaplacení pokuty

Autor: vybandrea Datum: 08.02.12 18:06 odpovědí: 8

Dobrý den,syn řídil bez řidičského průkazu.Dostal pokutu ve výši 25000kč.Ač je plnoletý,stále studuje.Já jsem samoživitelka a mám ještě jednoho mladšího syna.Je nějaká šance výši pokuty snížit a kam se máme obrátit?Předem moc děkuji

Upozornění
Tato otázka je 106 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: 2masoni®
Datum: 08.02.12 18:08
Předmět: RE: Nemáme na zaplacení pokuty 

pokud rozhodnutí není pracomocné máte možnost odvolání. to by mělo být v poučení. pokud pravomocné je, šance ke snížení je téměř nulová.

Ohodnoceno: 0x

Autor: figaro
Datum: 08.02.12 18:28

Přijde mi, že byste snad chtěla za syna pokutu zaplatit protože on je chudý študent? Je přeci plnoletý, může chodit po brigádách, odpustit si pivečko a cigarety a splácet dluh...promiňte, že jsem tak přísný, ale jedině toto ho naučí - když bude Váš syn mazánek, co za něj matka všechno zaplatí, daleko nedojde...

Autor: xoxo
Datum: 08.02.12 18:56

Odvolani se vetsinou podavaji z duvodu celkove opravnenosti udeleni pokuty (jsem nevinen) a nikoli z duvodu jeji vyse (jako odvolat se samozrejme muzete i proti jeji vysi, ale sance na jeji snizeni je v pod. pripadech vzdy temer nulova..) Pokutu kterou syn v tomto pripade dostal je navic minimalni - ta nejnizsi kterou mohl dostat (za jizdu bez RP je 25 - 50tis.) tudiz ji ani snizit nelze. To, ze Vas syn nebo Vy ktera ho zivite nemate penez nazbyt nikoho moc nezajima. Pokud nemate penize, tak si zazadejte (ne Vy, ale syn) o moznost ji splacet - jako student tu moznost dostane (poplatek je 400Kc a max. doba splaceni je tusim 18 mesicu).

Vic s tim myslim delat nelze..

Autor: stirecek®
Datum: 08.02.12 19:29

To ještě může být rád, že nejel pod vlivem nebo někoho nesmetl, pak už by ani nedostudoval...

Datum: 08.02.12 19:48

pokutu má zaplatit finančnímu úřadu. Může požádat o splátkový kalendář.

Autor: martinxx1
Datum: 08.02.12 20:22
Předmět: RE (2x): Nemáme na zaplacení pokuty 

jeho minus nema ridit bez ridicaku,je videt ze nebyl v autoskole to by jinak bez ridicaku nevyjel

Autor: sisinka®
Datum: 08.02.12 20:36

Obavam se,ze si za svou nezodpovednost bude muset zaplatit.Nikoho nebude zajimat,ze jste samozivitelka a mate jeste jednoho mladsiho syna.Tu pokutu jste nedostala Vy,ale Vas syn,takze by si mel nest nasledky za svuj cin on a ke studiu si najit brigadu.

Autor: drahosica
Datum: 08.02.12 21:07

Pokud ještě neuplynula lhůta pro odvolání, pak se syn odvolat může. Není však žádný důvod, aby správní orgán své rozhodnutí měnil. Jeho jednání je mimořádně nebezpečné a trest tomu odpovídá.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků