| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, zjistil jsem věcnou chybu v textu podnájemní smlouvy na dobu určitou v družstevním bytě, podařilo se mi zadat období platnosti smlouvy s chybným rokem. Konkrétně 25. 10. 2011 až 30. 3. 2011. - místo 25. 10. 2011 až 30. 3. 2012.
Jaké toto může mít následky? Podnájemník mi dluží, může tato chyba mít vliv na případnou vymožitelnost dlužné částky u soudu, pokud by jiné způsoby vymáhání byly neúčinné?
Snažím se dluh řešit splátkami, ale bral jsem to tak, že mám v ruce pro případ neplnění jeho závazků platnou smlouvu s kterou se mohu obrátit na soud.
Ke smlouvě je družstvem vydán souhlas s konkrétním jménem podnájemníka, podnájemník je uveden i v evidenčním listě k bytu. Na účet mi chodí peníze za podnájem označeny jménem podnájemníka... V souhlasu družstva je uvedena již správná datace.
Je smlouva díky této chybě v dataci doby určité neplatná?
Děkuji za odpověď všem.
No ja tedy nevim,ale na prvni pohled je videt,ze jde jen o preklep.pokud je jinde zanesen datum spravne,mel by to soud uznat.Nejlepe,kdyz o napravu datumu pozadate soud s doklady druzstva.
Dobrý den. Pochybení ve smlouvě ohledně data, nečiní smlouvu neplatnou. Pokud tam dlužník prokazatelně bydlel, máte právo dožadovat se nájemného. Bez ohledu na písařskou chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz