Odstupné-mám nárok na nemocenskou?

Autor: hanulka1977 Datum: 05.02.12 18:49 odpovědí: 4

Dobrý večer,chtěla jsem se někoho zeptat: V Únoru mi končí smlouva a dostanu tříměsíční odstupné,můžete mi někdo poradit kdybych šla na nemocenskou v březnu jestli bych měla na ni nárok?(tím samozřejmě myslím peníze),jsem totiž v jiném stavu(Teprve několik týdnů)a těžko bych si hledala jinou práci.Děkuji za odpovědi

Upozornění
Tato otázka je 109 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.02.12 20:03
Předmět: RE: Odstupné-mám nárok na nemocenskou? 

Dobrý večer. Odstupné s nemocenskou nesouvisí. Od 22. dne trvání nemoci platí nemocenskou okresní správa sociálního zabezpečení. Po skončení pracovního poměru to jen nahlašte pojišťovně, ať nemáte dluh na zdrav. pojištění.

Ohodnoceno: 0x

Autor: hanulka1977
Datum: 05.02.12 20:06
Předmět: RE (2x): Odstupné-mám nárok na nemocenskou? 

Dekuji vám za odpověď,ještě jsem se chtěla zeptat těch 22 dní tedy co má hradit zaměstnavatel ,mě asi tedy platit nebude? A ještě jeden dotaz? budu mít nárok na nějakou mateřstkou? děkuji

Datum: 05.02.12 20:21
Předmět: RE (3x): Odstupné-mám nárok na nemocenskou? 

Prvních 21 dnů nemoci nemáte nárok na žádnou dávku, protože v prvních 21 dnech se vyplácí náhrada ušlé mzdy, a když pracovní poměr zanikne, nemůže Vám ujít mzda. Proto když budete marodit delší dobu, bude Vám vyplácena marodní až od 22. dne sociálkou. Pokud ukončíte pracovní poměr a budete marodit po celou dobu těhotebství, pak na mateřskou nárok mít nebudete. Až po narození mimča, budete mít nárok na rodičovský příspěvek.

doplněno 05.02.12 20:23:

Pardon-těhotenství.

Datum: 05.02.12 21:42
Předmět: RE (4x): Odstupné-mám nárok na nemocenskou? 

Ochranná lhůta u peněžité pomoci v mateřství je 180 dní, počítá se od prvního dne po ukončení pracovního poměru do dne nástupu na PPM. Pouze byl-li pracovní poměr kratší než 180 dní, činí ochranná lhůta tolik dní, kolik trval prac.poměr. Pokud pracovní poměr trval dostatečně dlouho a paní bude mít očekávané datum porodu do cca 230 dní od skončení prac.poměru, může začít pobírat 8 týdnů před oček.porodem PPM.

doplněno 05.02.12 21:44:

Na nemocenskou by musela odejít buď ještě během trvání prac.poměru, nebo nepozději do 7 dní po jeho skončení. Dávky dostane až od 22 kalendářního dne nemoci.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků