| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal na jednu věc. Jsem občanem ČR, jsem zaměstnán, ovšem byl mi exekučně obstaven účet (KB). Zatím to řeším tak, že si peníze nechávám posílat na jiný účet v ČR (rodinní příslušníci). Uvažoval jsem, že bych si založil účet u německé banky (sparkasse dresden). Nemáte prosím pěkně někdo zkušenosti jak je to s obstavením účtu českým exekutorem na zahraniční (německý) účet? Prosím jen ty, kteří mají osobní zkušenosti, ne spekulanty. Mockrát děkuji.
exekuce jde podle českých zákonů. a ty v německu neplatí.
Jestli to tak opravdu je, tak děkuji za info.
Vzhledem k tomu, že tímto porušujete zákon, není dobré se o tomto radit veřejně-byť anonymně. Nejsem spekulant, jen dobře míněná rada- počínejte si opatrněji. Pravda je, že v Německu Vám na účet exekutor nevletí, ale kdyby na se na to přišlo, nebylo by to pro Vás dobré. A exekutoři dovedou být vytrvalí..Víte, jak to myslím...Takže čím méně lidí o tom bude vědět, tím lépe pro Vás. Jen můj názor.
Přesně... Také hlavně počítejte s tím, že v blízké době pravděpodobně obešlou Vašeho zaměstnavatele a ten Vám exekuci bude muset srážet z platu přímo..
No to je sice pravda, ovšem strhne pouze část výplaty - musí nechat životní minimum, kdežto účet zablokje celý (všechny peníze) a já bohužel musím jíst, platit nájem apod.
Dluhy se maji platit! Ale to je Vase vec,a Vas charakter,jen Vas upozornim,ze udajne existuje trestny cin paragraf 256 poskozovani veritele.
sisinka-váš příspěvek je sice pravdivý,ale bohužel neobjektivní-a co takhle druhá strana a její "respekt" právních norem-ponechání nezbytných fin.prostředků na obživu...Kolik procent exekutorů tohle zajímá...?! A to nemluvím o leckdy pofiderní "oprávněnosti" exekuce samotné...
z dotazu tazatele mam pocit,ze se vyhyba splacet veritelum sve pohledavky,a to se me nelibi.V zadnem pripade se tu nechci s nikym hadat.
No počkejte, to tady zcela překrucujete. Já svůj dluh splácím, ovšem exekutor mi účet neodblokuje dokud dluh nebude zcela splacen, tak tu prosím nešiřte nepravdivé informace.
Martine neřešte toho troubu nad Vámi, hlavně plaťte ale nic nežerte. Je logické - nezbytné aby si majitel obstaveného účtu nechal posílat peníze k příbuzným či si udělal konto v EU.
Dělají to tak VŠICHNI nebo si myslíte, že někdo třeba 2 roky nejí a nebydlí a vlastně vůbec nežije, protože mu Ex. zablokoval konto?
Vůbec tuto debilovinu bych vyňala ze zákona. Normálně si účet založte a buďte úplně v klidu.
nejhorší na všem tom je,že firmy nechctějí dávat peníze na ruku a posílat složenkou a tak nezbýva,než porušit zákon,aby člověk měl z čeho žít a platit ,co potřebuje a ze zbytků dluhy,nikdo nechce nepaltit,no jak,když na účtu v bance je exekuce a on je dal do všech naších bank.A přátele a rodina nechce pomoct.Mají strach
ja mám podobný problém,chci účet v cizině,protože exekutor aby dostal peníze brzi dal ještě exekuci na plat a účet a tak nevím,proč nemohu mít jen na plat a posílat s účtu kolik zbyte po tom,co zapltím,bydlení
Jděte do prčic s paragrafy, to má chcípnout hlady nebo co? Vy jste určitě takový charakter, že by jste pro dluh i umřel že? Mluvíte tu o charakteru ale nezachoval by jste se jinak, v pudu sebezáchovy by to totiž neudělal nikdo!
Vyprosuji si, aby me nekdo nazyval troubou! Ze se v nasi republice obchazi zakony,a dle Vas ,,to tak dela kazdej,,...no proto to tady v tom state tak vypada. Napsala jsem jen,ze dluhy se maji splacet,a upozornila jsem tazatele na trestny cin. A ze ja bych se nezachovala v pudu sebezachovy jinak? Nevim,ale ziju tak,abych nemela s exekutory nic docineni. Vim,ze se do tahanice s exekutorem dostanou lidi i nepravem, ale taky znam lidi,co si umyslne delaji dluhy,ktere nejsou schopny za svuj zivot ani splatit a zadluzuji se klidne dal a dal a aby na ne nemohl exekutor,delaji,ze nemaji zadny majetek a k trvalemu pobytu se nahlasi na magistrat.A takovym hajzlum fakt nefandim a preju jim aby uz konecne zase byl pro dluzniky zaveden kriminal.
sisinko. Máte naprostou pravdu... Jen Vám přeji, abyste někdy nebyla také ráda za tu adresu trvalého pobytu na magistrátu. Život umí někdy vymyslet neskutečné příběhy...
,,sebod,, ja vim,ze to nekdy neni v dnesni dobe lehke,cloveku se muze prihodit cokoliv.A dekuju
sisinko. Já jsem svoji odpověď myslela trošku ironicky
. Kdysi jsem měla stejné smyšlení, jako Vy. Všechny dlužníky pozavírat
. Dnes se snažím lidem, kteří se dostali do finančních problémů, pomáhat. A někdy mi je z toho všeho, co se tady v téhle zemi může dít, špatně
. Přeji Vám, ať nikdy nepoznáte, jaké to je, třeba kvůli 1.000 Kč dluhu mít obstavené veškeré účtu (a na nich všechny svoje úspory řádově třeba několik set tisíc korun) třeba rok
. To jsou naprosto likvidační podmínky pro dlužníka. A že má mít uhrazeno těch 1.000 Kč? On ani o tom dluhu nemusí vědět. Nebo ještě v horším případě - ten dluh může být smyšlený. Přeji Vám, ať se Vám tohle nikdy nepřihodí 
sebod taky jsem byla dobrosrdecna a pomahala lidem v nouzi,az jsem na to doplatila.Takze ja preji Vam,aby jste si dala dobry pozor komu pomahate a ten clovek Vasi dobroty nezneuzil jako se stalo me.
Hm, tak mě třeba exekutor Juraj Podkonický kvůli 100,- Kč obstavil stavební spoření u lišky kde mám 200 000,- Kč. A nehnu s tím dokaď mu nedám 8 000,- Kč, ale ty zrovna nemám, tzn. jsem v p... Já bych mu to z toho dala, ale to prý nejde. Dluh bych zaplatila, ráda, ale když mi zablokoval to z čeho bych to zaplatila tak to prostě zaplatit nemůžu.
hm přesně mě tenhle exekutor naposílal několik pokut za jízdu na černo (starých 9 let ale nepromlčených). Všechny pokuty mi
poslal pěkně jednotlivě během týdne každý den jednu! Ke každý pokutě z 206 Kč si naúčtoval pro sebe přes 8000.
Když jsem ho požádala o sloučení exekucí (nebot se jedná o jednoho věřitele DP ,dlužníka -já,a exekutora Podkonický) žádost zamítl prý s hospodárných důvodů .Jasně důvod má přišel by o několik odměn a nákladů u mě 10 pokut mi naúčtoval o 85 tisíc než kdyby to musel sloučit.
Taky si chci založil účet jinde kam nemůže exekutor,pracuju na žl a účet prostě potřebuju.
Uvažuji o tom zda by stačilo zajet na slovensko tam v bance aspon rozumíte .
Co vy na to? Zakládal z vás někdo na slovensku jako cizinec - čech, účet co je k tomu vše potřeba?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz