| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Pěkný večer, milí rádcové
Dnes jsem se konečně dostala poprvé na alergologii a jsem dost alergická především na trávy. Zatím mi dali další inhalační sprej, časem mi prý možná dají vakcíny. Tak se ptám - má někdo s vakcínami z alergo zkušenost? Je to dobré, stejné, nebo se váš stav zhoršil?
A vakcíny proplácí pojišťovna, nebo si je hradím sama? Případně, ví někdo přibližnou cenu? U primáře jsem strávila skoro hodinu a blíže na ony vakcíny nepřišla řeč.
Děkuji
A doplňující otázka - vakcíny působí dlouho nebo je nutné je každý rok dva opakovat?
Dobrý den, moje 12-letá dcera trpí pylovou alergií (časné stromy - bříza, líska a zejména trávy) a už cca 5. rokem užívá vakcínu Staloral. K tomu ještě bere 9 z 12 měsíců v roce Xyzal. Co se týká této vakcíny, částečně ji proplácí stát - předposlední doplatek byl tuším kolem 190 Kč, ale naposledy jsme - z nějakého mně záhadného důvodu - platili pouze 30 Kč (v Dr.Maxovi) a dcera ji užívá (by ji měla užívat
) 3x týdně ráno nalačno 8 kapek pod jazyk. Jedno balení - 2 lahvičky - nám vydrží na cca 2 - 2,5 měsíce. A rozhodně jí to pomáhá, před těmi 5 lety mívala od konce zimy do půlky léta jeden zánět průdušek za druhým a od té doby, co bere Staloral, měla za ty roky jeden jediný. Takže ano - určitě doporučuji. A ještě poznámku: Nevím, jak to bude u vás, ale moje dcera má brát tuhle vakcínu nepřetržitě několik let, tam nám žádné vysazování pí dr. nedoporučila.
Děkuji za odpověď, to jsme na tom s dcerou stejně
Xyzal beru nepřetržitě celý rok.
jsem nějakou dobu alergik a mohu vakcínujen doporučit .Od dubna do srpna jsem vůbec nemohl ven , okamžitě jsem měl potíže a otoky očí a krku . Na vakcínu chodím už 2roky a požívám v období Duben až srpen flonidan a je to super . Konečně mohu chodit všude . Ten den co dostanu vakcínu jsem sice trochu mrtvej ,ale jinakv pohodě .
Děkuji za odpověď
Já tedy otoky nemám, jen se mi horší dýchání a nemoci dýchacích cest. S určitě jsou vakcín různé druhy, zřejmě mi poradí doktor... Vy máte také kapky, nebo injekce?
Dobrý den, léta jsem bral vakcíny ve formě cukerného roztoku (perorálně). I přes poctivé užívání se mi alergie zhoršovala a v sezóně jsem měl těžké astmatické záchvaty. Pak jsem dostal léčbu ve formě injekcí (1x měsíčně po 3 roky na injekci do nemocnice), ale to mi docela pomohlo. Doplatek za injekce a i toho roztoku byl tehdy zhruba stejný, myslím 1200,- ale je to už asi 2 roky a náš nejlepší ministr zdravotnictví vtom zcela jistě už udělal nějakou revoluci.
Děkuji i Vám
A po těch injekcích už nyní na žádné další nemusíte?
Po dokončení léčby mi doktorka řekla, že víc už pro mě udělat nemohou. Dále už nic, jen si nechávám psát od obvodní na sezónu prášky Xyzal
užívám vakcínu,pomáhá to.Brala jsem ji 5 let pak mi jí lékařka vysadila a měla jsem problémy tak teď mi ji zase nasadila.Cena vakcíny se mění,doplácím kolem 400 kč dřív jsem doplácela 1200 kč.Mám vakcínu kapičkovou.Vakcína se užívá 5 let.
Děkuji, Jito
A vakcína se užívá každý den v určený čas, nebo si prostě někdy vezmu určeý počet kapek?
Teda, docela mám hrůzu z toho, že si budu denně kapat... se vším tím přejížděním atd
Vakciny na desenzibilizaci jsou skvele, od te doby nemam problem - mela jsem alergii na podzimni rostliny. Vrele doporucuji. Aplikovala jsem jen jednou, nebylo treba opakovat.
vakcína se kape pod jazyk 3 krát v týdnu.mělo by se začít alespoň dva měsíce před pylovou sezonou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz