Penzijní připojištění nově

Autor: lu Datum: 30.01.12 13:21 odpovědí: 2

Dobrý den, řeším problém co s penzijním připojištěním. Uzavírala jsem ho před cca 12 lety a to ještě postaru, tedy výběr hotovosti možný v 50letech. V roce 2013 mi bude právě 50let. Naspořeno mám cca 100 000. Fond není zrovna výkonný, a nové penzijní spoření, které bych musela uzavřít v roce 2013, tedy až budu moci ukončit to stávající, už bude mít své nevýhody- žádná garance státu - hospodaření fondu se ztrátou možné, nemožnost výběru celé naspořené částky najednou a také výplata postupná až v důchodovém věku apod. Penzijní připojištění stávající při přechodu do jiného penzijního fondu pro mne znamená ztrátu výběru v 50letech, tedy další možnost výběru až v 60letech či až v důchodovém věku, jelikož nemám sjednánu výsluhovou penzi.Poraďte mi, co by bylo nejvýhodnější udělat, zda nechat doběhnou staré spoření a založit v roce 2013 nové, dle nových podmínek, nebo se pokusit přejít k lépe hospodařícímu fondu a zachovat staré podmínky, ale bez možnosti výběru dnešních naspořených financí a odkladem výběru až na 60let. Děkuji.

Upozornění
Tato otázka je 113 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: fran
Datum: 30.01.12 14:26
Předmět: RE: Penzijní připojištění nově 

Kde je jistota, že nový zvolený fond bude znatelně výkonnější než ten stávající? Nechala bych běžet tenhle starý s tím, že už mohu kdykoli peníze vybrat. Zatím, pokud vím, nejsou penzijní fondy pojištěné, to jen na okraj..

Autor: mmmirrra
Datum: 01.02.12 12:47
Předmět: RE: Penzijní připojištění nově 

Penzijní fond není jediná cesta jak se zajistit do důchodu. Řešila jsem obdobný problém a moc mi pomohla moje finanční poradkyně. Doporučuji si také najít odborníka, který Vám vše vysvětlí a doporučí produkt který bude pro Vás optimální.
Pokud by jste měla zájem můžu Vám poslat kontakt na svého poradce.
Miroslava M.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků