| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den., dostala jsem od jedné firmy nabídku na odkoupení pozemku určeného k rekreaci. V rámci jednání o ceně jsme se shodli na ceně za pozemek ale pod podmínkou, že cena platí jen v případě, že se na pozemku nebude stavět 10 let. V případě, že by tato podmínka byla porušena, potom mám právo vyžadovat doplacení nějakých peněz. Toto má být do smlouvy zapsáno jako smluvní pokuta. Na co se chci ale zeptat je, zda pokuta platí i v případě, pokud by pozemek změnil majitele a stavět začal nový majitel?
Osobní smlouva platí jen pro smluvní osoby,takže ne.
A je nějaká možnost jak to provést pro všechny další majitele?
Zkuste si udělat dodatek,rozšíření smlouvy.
můžete naznačit, co by mělo rozšíření, dodatek obsahovat?
Že platí následně i pro děti smluvních stran.
Omluva,přehlédl jsem se,to se vám nepovede, s dalším majitelem nemáte štěstí.Vím co to je nám řvali rekreanti přes prázdniny každý rok až do půlnoci.Nabídli nám odstěhování zdarma a tak jsme se stěhovali.
Tam jde o tom, že kupujícím je firma.
O tom Obč. zákoník, ale jsou i smlouvy nepojmenované, otázka jejího šikovného sepsání. Spíše bych se zeptal na katastru jak to ošetřit. Ono není-li to věc běžná ani právník nepomůže, protože případný soud může mít jiný názor. Co je dnes jisté?
Mohlo by to řešit Věcné břemeno ve Váš prospěch - zákaz výstavby? Pokud by ho někdo v budoucnu chtěl zrušit, tak by Vám musel doplatit rozdíl ceny.
Ještě se zeptám...a je možné dát do kupní smlouvy zákaz prodeje pozemku pod pokutou smlouvy?
Myslím si, že zákaz prodeje nelze. Co pravděpodobně lze, věcné břemeno předkupního práva. Ale jsem laik, a tohle jsou otázky spíš na právníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz