| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobry den,
rada bych se informovala, co mohu delat, kdyz mi zamestnavatel dluzi uz pul roku penize. Je to ted v rizeni u inspektoratu prace, ale stale zadny vysledek. Inspektorat mi bude posilat vyjadreni k memu pripadu a pak uz je to jen na me co s tim udelam. Kdyz nezaplati i tak, musim to nejdriv dat k soudu a pak teprve k exekutorskemu uradu nebo mohu rovnou s papirem od inspektoratu prace jit na exekutorsky urad? Nemate nahodou nekdo zkusenosti?
Dekuji za radu.
Atice
Dobrý den. Váš postup: Nejdříve musíte podat žalobní návrh k soudu. Teprve na základě pravomocného rozsudku lze podat návrh na exekuci.
Inspekce práce bude posuzovat pochybení zaměstnavatele, ale nebude se zabývat vymáháním dlužné mzdy. Bude pouze kontrolovat u zaměstnavatelů dodržování povinností vyplývajících z právních předpisů a vyžadovat odstranění zjištěných nedostatků
Státní úřad inspekce práce a oblastní inspektoráty práce nejsou oprávněny:
• řešit uspokojování individuálních nároků zaměstnanců vůči zaměstnavateli
(například vymáhání mzdy, vymáhání potvrzení o zaměstnání)
Zde jsou informace o postupu - http://www.poradte.cz/spolecn…t/14686-nevyplaceni-mzdy.html
Děkuji za radu.
Mějte pěkný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz