| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den. Pracuju v obchodě, něco přes pět let. Před týdnem jsme byli vykradeni, zřejmě za mé směny. Bez poškození zámku, či jiného přemožení překážek nám vykradli zboží v hodnotě přes jeden milion korun. Vše je nyní v rukou policie ČR. Nikdo zatím nevíme, kdy přesně se to stalo, ani jak se zloděj ke zboží dostal bez povšimnutí. Svědomí mám čisté, přesto si myslím, že po mě a mých kolegyních, může majitel vyžadovat nějakou částku k úhradě. Nevíte někdo, jaké je maximum, pokud není prokázána vina? A jestli může chtít i nějaké peníze po nás,pokud chytí skutečné zloděje? Děkuji
pokud to bude majitel hazet na vas a vy jste to neudelala tak bych se zminila o pojistnem podvodu, coz na 90% stejne bude
děkuju. Já z toho mám též tento pocit, ale záleží, jaký bude závěr policistů
Máte hmotnou odpovědnost?
to s tim asi nema co spolecneho pokud na ni budou hazet kradez ne?
Nebude v tom něco jiného? Za provozu lze tak asi strčit do kapsy čokoládu, či za kabát flašku. Ale zboží za milión? To tak leda za černé noci, když je zavřeno a ne při otevřeném obchodě. Vy píšete, že máte svědomí čisté, ale má ho čisté i pan majitel? Nezaměstnává přece hejno Šípkových Růženek, které by směnu prospaly a ničeho si nevšimly. Je to celé takové divné. Kdoví, zda pachatel není někde hodně, hodně blízko. Jaga.
zkuste si uvědomit, že
Zaměstnanec odpovídá zaměstnavateli za tu škodu, kterou mu způsobil porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním. Předpoklady, které jsou nutné pro vzniku obecné odpovědnosti zaměstnance za škodu jsou:
předpokládám, že toto je uvedeno i v poslední novele Zákoníku práce... studovat, tam to všechno najdete..
a počkal bych na verdikt policie... naco stahovat gatě, když broky jsou ještě daleko...
Neříkáte zda jste podepsala smlouvu o hmotné odpovědnosti. Podívejte se na ZP Odpovědnost zaměstnance za škodu..od § 172.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz