| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den, lze koupit zpáteční jízdenku v normálním linkovém(dálkovém) autobusu?
Ve standartních linkových autobusech vnitrostátní dopravy (např. Kolín -> Praha) se běžně prodávají pouze jednosměrné jízdenky. Někteří dopravci mají i jízdenky omezené časově (tedy přestupní). V linkových autobusech se ale stejně jízdenka kupuje u řidiče, takže není snad ani důvod pro zavedení zpátečních jízdenek.
No jako důvod myslel tazatel asi nějakou tu slevu, že?
Proč? Třeba tam jezdí na té lince řidička...
Dopravní společnosti jsou u nás soukromé, tedy je to na konkrétním dopravci. Popř. si počíst v zákonu o veřejných službách v přepravě cestujících zda jim to nařizuje. Ceník jízdného je vyvěšen v každém busu. Student agency je poskytuje.
Samozřejmě jsem myslel kvůli nějaké slevě, jinak mi o to nejde. 
Při koupi zpáteční jízdenky vlakem se poskytuje sleva. Ale o zpátečních v autobusu jsem nikdy neslyšela, ani nám nikde nebyly nabídnuty. A to ani na dálkové trase. Takže asi nebudou.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz