Pleteni kruhoveho sedylka u vesty

Autor: juglans® Datum: 05.12.11 16:18 odpovědí: 7

Prosim zkusene pletarky o veskere rady.Dlouho jsem si vymyslela jaka vesta pro dcerku 4 by se mi libila a nakonec zjistila,ze nevim u teto jak na to.Nevim jestli dostatecne vysvetlim strih,neumim sem dat odkazy.Vesta je prez hlavu,plete se do urovne kde zacina sedlo a pod pazi trochu ujmuto ,vznikne maly pruramek pod rukou,jakoby zaobleny rozparecek,snad mi rozumite.No a navrch se asi prisije,nebo naplete,nevim,sedlo do tvaru vejire,jakoby sal prez ramena,takze pri upazeni mame vejir a pripazeni tzv rukavky prepadnou prez rameno.Vystrih je normalne udelany dokulata..Vzor jsou sirsi svisle pruhy,stridave hl.obrace,takze opravdu pusobi vejirovite.Sedlo je pridelane jen v casti na prednici a to same vzadu,takze nevznikne rukav ,ale jen tzv kridelko.Ja mam tedy vysvetlovani,ale snad nekdo pochopi co myslim a pomuze mi obrazkem priblizit.Pak bych moc rada rozvedla debatu jak na to.Zkuste se prosim podivat na Ladies Fashion.cz,mely by tam byt Pletene svetrove saty a podle toho bych chtela udelat vestu.dekuji za kazdou vrelou pomoc.

doplněno 05.12.11 16:33:

Lepe jsem ty saty nasla na googlu a zadala ladies fashion.cz-sleevelss knit Hned se objevi to c,co myslim,kdezto jen na webu saty uz nenasla.

Upozornění
Tato otázka je 166 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: pajda212®
Datum: 08.12.11 17:58
Předmět: RE: Pleteni kruhoveho sedylka u vesty 

Dobrý večer, sice jsem vámi popisovaný model nenašla, ale posílám vám popis kulatého sedla, které jsem pře léty pletla na halenkách. Bylo pleteno na 4 jehlicích.

Začátek: 106 ok

1 až 23 řada: 1 hl, 1 obr

24.řada: 1 hl, obrácené oko rozpleteme na 2 oka obrace

25 až 39 řada 1 hl, 2 obr

40.řada: 1 hl, 1 obr, 1 obr rozplést

41 řada: 1 hl, 3 obr.

Tímto způsobem pokračujeme na délku sedla, kterou potřebujeme. Pak bych viděla, že uzavřeme oka nad každým ramenem (tím vytvoříme rukávek a namísto uzavřených v další řadě nahodíme cca 6 ok a opět pleteme do kruhu tělíčko. Nevím, zda vám moje rada pomůže.

doplněno 08.12.11 18:38:

Šířku a počet ok na začátku si musite upravit dle velikosti pleteného modelu.

Ohodnoceno: 2x

Autor: juglans®
Datum: 09.12.11 16:14
Předmět: RE (2x): Pleteni kruhoveho sedylka u vesty 

pajda212-Dobry den premyslela jsem proc se nenaslo ,mozna chodite na googl jinde.zadam nejdriv na seznamu-google,necham zobrazit a pak kliknu na to prvni-inzertujte z googlem...no a pak zadam tu vetu potrebnou,co jsem doplnovala do dotazu 15.12.Melo by to vybehnout a objevi se vam hned v uvodu pletene saty a ty mi jde.Nezkusila by jste to prosim,ja si nejsem jista jestli je to uplne kulate sedlo.Krom toho bych radej pletla na dvou jehlici,kruhovkuk nemam moc v oblibe.dekuji vam predem za snahu

Datum: 08.12.11 20:07

Jee,to moc dekuji.jinak skoda,ze jste nevidela ty saty.Zkusim jeste jednou zadat jak jsem vam to psala a podivat se prez co hledam.dEkuji zatim.

Datum: 09.12.11 20:34

http://www.ladiesfashion.cz/p…ove-saty-sleeveless-knit.html

pro pletařky, schopné pomoci, přikládám odkaz na obrázek modelu, o který tazatelce jde.

Ohodnoceno: 2x

Datum: 10.12.11 09:30
Předmět: RE (2x): Pleteni kruhoveho sedylka u vesty 

Dekuji,moc jste pomohla,davam bodik.snad nekdo zkuseny na saty jukne jak postupovat.

Autor: barc
Datum: 10.12.11 14:38
Předmět: RE (3x): Pleteni kruhoveho sedylka u vesty 

Tak jak zde bylo posováno sedlo, udělala bych ho zvlášt a k tomu přišila ten spodní díl.

Datum: 10.12.11 16:09
Předmět: RE (4x): Pleteni kruhoveho sedylka u vesty 

DEkuji,ja jen nejak nevim jak pritom prdavani dodrzim vzorek.

doplněno 10.12.11 16:10:

Omlouvam se za preklep-pridavani

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků