| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Chci koupit jako dárek starožitné krbové hodiny a nejvíce mi vyhovují nákupy po netu. Na Aukru je dost lidí, kteří obecně repliky vydávají za starožitnosti ale já to bohužel nepoznám. Co si myslíte např. o tomto : údajně z r . cca 1850- zezadu je vyraženo cosi jako 1991. http://aukro.cz/hodi...1971223369.html
Můžete si to prohládnou vše - prostě přijdete na Aukro - zadáte starožitnosti- hodiny- krbové hodiny a je to. Nejsem už žádný kluk a nerad bych dal člověku kterého si vážím nějaký šmejd.Odpověď typu - kup u starožitníka atd. nic neřesí- chci vědět, jestli hodiny na Aukru jsou starožitnost nebo repliky. děkuji za laskavost
Hodiny jsou pěkné,dole je dobrozdání o pravosti.Ta cena ale jaksi je mimo,starožitnoct by byla někde na desetinásobku.Můj názor.Jako dekorace,pěkné.
Když se podíváš, tak cena je od koruny, do konce aukce zbývají 2 dny a cena může v posledních vteřinách astronomicky narůst. Podobné hodiny, repliky, se dají třeba i se svícny na Aukru koupit okolo 2.000,- Kč. Pokud bych o ně měl zájem a chtěl originál, tak není nic jednoduššího než před přihozením kontaktovat prodejce a zeptat se ho.
Těchto odpovědí jsem se bál. Jsem na Aukru denně , tak o přihazování vím víc než dost, ale na to jsem se bohužel neptal .
A jakou odpověď chceš slyšet? Pokud chceš mít 100% jistotu, tak si vezmi hodináře a jeď se s ním na ně podívat. Na to se jinak odpovědět nedá.
Prodavajici uvadi, ze revize u hodinare potvrdila, ze jde o starozitnost. Pokud by to nebyla pravda, jedna se o podvod a lez a to se na aukru obvykle tresta. Prodejce je obvykle nuceny vratit penize, nebot mu hrozi podani TO.
Nicmene prodejce ma 100%, vsechny komentare pozitivni a to by mohlo svedcit o pravdivosti obchodu...
Prostě čekám tu odpověď profíka a ne intuice.
Sorry, ze se snazime poradit. Jestli sis, mily zlaty, nevsiml, toto neni server, kde se schazi profi odhadci starozitnosti.
To určitě ne, ale vždy mne mrzí, když odpovídající má méně znalostí než já.
Myslím že to 1991 se týká hodinovýho strojku a ne samotnýho tělesa hodin, to může bejt klidně starožitnost ale cena je na starožitnost nízká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz