| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý den chtěla bych se zeptat jeslti potřebuji na cestu do Itálie pas nebo stači,když mě má mamka zapsanou v občance?
Pokud nemate vlastni OP, tak pas potrebujete.
Do 15ti let stačí zápis. Nad 15 let stačí občanka. Od příštího roku už bude pas ale nutný i u dětí. Pas pro děti stojí 100Kč, fotku nepotřebujete a vyřízení trvá cca tři týdny.
takze kdyz je mi 14 tak mohu jet v klidu bez pasu...? 
Lepší je mít svůj pas, protože rodičovi co tě má zapsaného v občance se může něco stát a musel by být v cizí zemi hospotalizován a ty by jsi nemohla s druhým rodičem zpět domů, protože tě nemá zapsaného.
Taky může nastat problém že si bude chtít celník ověřit tvojí totožnost, třeba vyapdáš moc mladě, staře a v občance rodiče je pouze tvoje rodné číslo a ne fotka
Já to upřesním. Fotku na úřad nosit nemusíš, úředník si tě vyfotí a sejme tvoje biometrické (rozměry těla) znaky a uloží je na chip do pasu.
Více informací zde: http://www.mvcr.cz/clanek/osobni-doklady-642319.aspx?q=Y2hudW09Mg%3d%3d
O toto by se ti spíš měli postarat rodiče. Ty ještě nejsi právně "samostatná".
To je jen doporučení, do Itálie stačí občanský průkaz, jelikož je to stát EU tak jako my. Jezdím tam posledních deset let dvakrát ročně autem/autobusem a na "hranicích" nikdo nestaví. Jednou jsme se připletli mezi pět polských autobusů, tak brali pochopitelně i náš a nechali vystoupit 15ti letou holku, protože neměla pas ani občanku, jen byla napsaná v pasu jednoho rodiče. Nad 15 let prostě musí mít svůj doklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz