Jak narýsovat tuto kružnici

Autor: berguzar® Datum: 05.02.12 17:54 odpovědí: 3

Ahoj potřebovala bych poradit.Máme narýsovat nákou takovouhle kružnici jako du a já našla jen tuhle jenžže nwm jak to ten doyčný nakresli nemohli byste mi to krok po kroku popsat.Prosím budu moc ráda www.google.cz/imgres

Upozornění
Tato otázka je 109 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.02.12 18:03
Předmět: RE: Jak narýsovat tuto kružnici 

Je to jednoduché. Narýsuješ kružnici. Do kteréhokoli bodu na kružnici zapíchneš kružítko a narýsuješ zase kružnici. Pak vpíchneš kružítko do průsečíku obou kružnic a narýsuješ další... atd. Musíš dodržet stejný poloměr.

Ohodnoceno: 4x

Autor: pecan®
Datum: 05.02.12 20:37
Předmět: RE: Jak narýsovat tuto kružnici 

nejprve si zvolíš poloměr kružnice (libovolný) narýsuješ ji, to bude ta uprostřed. Tuto kružnici si po obvodu rozdělíš tím poloměrem, který máš v kružítku na 6 dílků a v těchto bodech - středech narýsuješ další kružnice stejného poloměru. Ukážou se ti další středy - tam, kde se ti protnou dvě kružnice, tak v tomto bodě - středu nové kružnice narýsuješ další kružnici a tak pokračuješ dále. Teď jsem to zkoušel. viz obrázek

doplněno 05.02.12 20:38:

zabere ti to tak max. 10minut. Hlavně mít v kružítku pořád stejný poloměr a nezapomenout narýsovat kružnici, ať ti to nerozhodí obrázek. Zpětně by se pak hledala chyba těžko.

Ohodnoceno: 2x

Autor: berguzar®
Datum: 05.02.12 21:40
Předmět: RE (2x): Jak narýsovat tuto kružnici 

Děkuju moc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků