| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Dobrý večer, pomůžete mi se školou? Rozhoduji se, nevím jestli mám jít na gympl nebo na obchodní akademii, chtěl bych se věnovat bankovnictví [EKONOMIE].
Ahoj XX...
Na jaké úrovni bys to bankovnictví chtěl dělat?
Jestli na nějakém vyšším postu, třeba trošku rozhodovat o metodice banky (pokyny jak vydělat peníze), tak budeš nutně potřebovat vejšku. OA je dobrá škola, jako absolvent bys určitě měl určité možnosti, ale udělat gympl s nějakým eko zaměřením by pro nástup na VŠ možná bylo lepší. Ovšem, kdybys ses na tu VŠ nedostal. byla by lepší ta OA, s gymplem nic moc, je to moooc obecné...
Pokud se chcete věnovat bankovnictví, kde je množnost i zahraniční bankovnictví, je lepší OA + studium jazyků. Můj názor
Ahoj, podle mě je lepší jít na ekonomku než na gympl. A když se rozhoduješ mezi vícemi tak ber tu, která bude mít nejlepší ,,jméno\.
Ale to neznamená, že já mám pravdu 
Pokud se cítíte na gympl, jděte na něj. Na bankovnictví na úrovni, budete stejně potřebovat vysokou školu a je mnohem lehčí se na ni dostat z gymnázia, než z obchodky (vlastní zkušenost mě a mnoha přátel).
To záleží na kvalitě školy...když půjde na kvalitní OA, má to lepší než z gymplu!
obchodní akademie je odborná škola, takže jestli si po ní uděláš i vysokou, budeš mít dvě školy. Gympl odborná škola není. Když si uděláš gympl a po něm vysokou, budeš mít jednu školu. A když si uděláš jen gympl, pak jakobys neměl nic.
Dvě školy budeš mít, ať před vejškou absolvuješ gympl nebo obchodku...maturita jako maturita...ale má - li jasno, čemu se chce věnovat, pak je OA jásná volba...
Víte, mě to ak nepřijde. Předpokládám, že by se pak chtěla hlásit například na VŠE. K přijetí jsou často potřeba znalosti matematiky, jaké OA neposkytne. Gypl ano. Naopak když už se na vysokou dostane, ekonomie, účetnictví a vše kolem financí se na všech VŠ bere od začátku, takže to nijak neznevýhodňuje lidi z gymplu a i ti z nejlepších OA brzy zjistí, že jim to, co už znali, pomohlo max. v prvním semestru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz