Parafráze a citace v bakalářce

Autor: caitlin Datum: 25.01.12 21:00 odpovědí: 4

Zdravím, jsem ve třetím ročníku na VŠ a píši bakalářskou práci. Něco už mám, ale právě jsem se zasekla, protože mě hlodá pár otázek:

1.) Největší strach mám z citací a parafrází. Nevíte někdo, zda je stanoveno procento citací a parafrází?Bojím se, že vlastního textu tam moc nedám.

2.) Naše škola ověřuje závěrečné práce antiplagiátorským programem. Nevíte kolik % je akceptovatelných pro bezproblémové přijetí práce?

Díky

Upozornění
Tato otázka je 119 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 26.01.12 09:24
Předmět: RE: Parafráze a citace v bakalářce 

Zřejmě záleží škola od školy.

Na naší škole mi bylo řečeno, že ani na magisterskou práci není možné použít autorský text. Tzn. citace a parafráze max. doplněné o nějaké komentáře.

Důležité je, pokud už citujete, tak uvádět všechny zdroje a uvádět je správně.

Ohodnoceno: 0x

Autor: dzordz®
Datum: 26.01.12 09:39
Předmět: RE (2x): Parafráze a citace v bakalářce 

"Na naší škole mi bylo řečeno, že ani na magisterskou práci není možné použít autorský text."

Cože?

Ohodnoceno: 1x

Autor: lidus®
Datum: 26.01.12 11:37

Pokud budou citace v uvozovkách a přesně uvedeno kniha-autor-str. tak je to v pohodě, garant by vám měl říci kolik takových odkazů může být.

Autor: buss®
Datum: 26.01.12 11:58

Ale toto musí sdělit škola, popř. kdo tě vede, když to neví, tak co tam dělá? Na to je dokonce norma.
Odkazy mají něco povtvrzovat... ale to mne vede k tomu, že by šla napsat práce tak, že si vezmu citace a s nimi budu polemizovat, vytvořím na ně text.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků