| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Počítala jsem správně, že těch dětí je 9?
Manželé Novákovi mají 3 syny a každý ze synů má dvě sestry. Kolik mají Novákovi dětí?
Nene, to je starý chyták.
Když máš sestru a bratra, znamená to, že tvoje sestra má jiného bratra než ty?
Ano mají 5 dětí. Sestry jsou přeci také děti Novákových a jsou dvě + 3 kluci. Každý kluk má tedy 2 sestry.
V každém rohu pokoje sedí jedna kočka. Každé kočce na osace sedí kočka. Proti každé kočce sedí tři kočky. Kolik je koček?
Čtyři. Co jsem vyhrál?
Rozhovor s Kalouskem!
Virtuální potřesení rukou a palec nahoru 

Kolik rohů má ten pokoj?
To je implicitní součást úlohy 
Pokud není řečeno, že POUZE v každém rohu sedí kočka nebo že místnost má čtyři rohy, má úloha dvě řešení.
Já bych řekl, že je to chyták. Manželé Novákovi mají dětí 5. Pokud má každý ze synů 2 sestry, jedná se pořád o ty samé sestry. Pokud mají Novákovi syny např. Marka, Jirku a Davida a dcery Petru a Lucii, je to tak, že manželé Novákovi mají syna Marka, který má sestru Petru a Lucii, Jirku, který má také sestru Petru a Lucii a Davida, který má také sestru Petru a Lucii.
po rybníku plavou kačeny. Jedna plave přede dvěma, jedna mezi dvěma a jedna za dvěma. Kolik jich je? 
Že by tři...
Trochu jinak zformulováno: Po poli běželi zajíci. Jeden běžel za druhým; kolik jich bylo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz