| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Prosím, potřebuju poradit.
Hledala jsem snad úplně všude, ale nikde nemůžu najít, do jakého proudu patří spisovatel Zdeněk Jirotka a tím pádem neznám žádné další spisovatele, kteří spadají do stejného proudu.
Neví to někdo?
Předem děkuju za odpověď. =o)
tam už jsem hledala - ale nic tam není
Děkuju moc, tady jsem to našla =o)
Proud se nazývá Humor a satira v české literatuře (20.st). Tam patřili i V+W, Karel Poláček, Eduard Bass, bratři Čapkové, Václav Havel atd.
Spíše se tak ale nazývají maturitní otázky, seminárky atd.
Prostě Jirotka byl fejetonista a prozaik humorista
děkuju moc za odpověď =o)
No to je pěkný o něm něco hledat -Moderní satira: Zdeněk Jirotka (Saturnin), Jiří Brdečka (Li monádový Joe)
však prácě proto jsem se ptala tady - děkuju moc =o)
Nevím zda pomohu, ale odvolám se zde na knížku Sedmilháři. Je to vlastně sbírka humoristických povídek různých autorů, a je pojmenována podle původního rozhlasového pořadu. Podle tohoto pořadu se pak začala nazývat i skupina těchto autorů, kteří se řadí k podobnému literárnímu směru. Do knížky přispěli: Vladimír Kalina, František Vlček, Jaroslav Otčenášek, Ivan Osvald, Jindřiška Smetanová a právě Zdeněk Jirotka. Mimochodem, tuto knížku mohu doporučit jako skvělou odpočinkovou četbu!
děkuju za odpověď =o)
Rádo se stalo! 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz