Využití kořenů rostlin

Autor: korinek Datum: 08.12.11 16:24 odpovědí: 5

Dobrý Den

Jaké je využití kořenů rostlin?

Děkuji

Upozornění
Tato otázka je 168 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.12.11 16:26
Předmět: RE: Využití kořenů rostlin 

No já osobně některé kořeny rostlin dokonce jím...a takových nás je více..

Ohodnoceno: 0x

Datum: 08.12.11 16:51

DOST ŠIROKÁ OTÁZKA. pOKUD TEDY POMINU TO ZÁKLADNÍ VYUŽITÍ, TOTIŽ TO, JAK KOŘENY VYUŽÍVAJÍ SAMY ROSTLINY, TAK SKUTEČNĚ NĚKTERÉ KOŘENY SE DAJÍ JÍST, U NĚKTERÝCH LÉČIVEK SE VYUŽÍVÁ PRÁVĚ KOŘEN,(RADIX), TAKÉ MOHOU ZPEVŇOVAT SVAHY, MYSLÍM, ŽE KOŘENOVÝ SYSTÉM NĚKTERÝCH ROSTLIN SE VUŽÍVÁ V BIOLOGICKÝCH ČISTÍRNÁCH ODPADNÍCH VOD, (Omlouvám se, že řvu, nevšiml jsem si, že mám capslock, ale už to nebudu pepisovat)

Autor: strejc®
Datum: 08.12.11 16:54

... a co třeba mrkev, celer, petržel nebo křen a další, které běžně využíváme v kuchyni!

Autor: hejkal®
Datum: 08.12.11 17:08

Při přečtení názvu otázky jsem okamžitě věděl odpověď. Ale potom jsem si uvědomil, že se nejedná o staré kořeny a jejich mladé přívěsky. Tak doplním např. čištění vody, nebo zpevňování hrází, břehů a svahů.
doplněno 08.12.11 17:13: Kolega zapomněl na žeň-šeň... Přece jen ten petržel asi po(u)žívá častěji.

Autor: jabraka®
Datum: 08.12.11 19:53

Protože stavíme kořenové čističky odpadních vod,je tu využití kořenů rostlin nasnadě.Další,podobné využití je v konstrukci koupacího jezírka kde na mělčině místo chemie pracují kořeny vodní zeleně.

JABRAKA

Ohodnoceno: 1x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků