| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Prosím o pomoc mám problém s učením. Učím se jednu látku třeba hodinu a půl a stejně si nic nepamatuju ale zato mi stačí že se jednou kouknout na nějakej film nebo na nějakej díl seriálu a už si to pamatuju na pořád čím to je? Děkuji.
Každý má paměť na něco jiného, seriály vás navíc baví, a tak se na ně podvědomě více soustřeďujete. Navíc mají logický sled a znáte třeba hlavní postavy a jejich reakce. Učení určitých předmětů je bohužel pouze memorování pouček nebo seznamů, které v sobě žádný logický sled nemusí obsahovat a jde pouze o čistá fakta. Tento styl vyučování měla nahradit tzv. interaktivní výuka, elektronická výuka apod., která je ale zaváděna jen na minimu škol a ostatní zůstávají u staré formy studia, zkoušení, přednášení.
je to tou vizuální stránkou věci, pokud by bylo vytvořeno instuktážní video-film k tématu výuky, určitě byste si to zapamatoval snadněji.
Je to o tom,že vás učení nebaví,tudíž na něj při učení ani nemyslíte,a naopak,filmy vás zajímají,tudíž si je pamatujete
Už tady se toho řešelo mockrát ,ale podívejte na diskuzi ze dne 6.7.11 "Jak se učit" je tam toho hodně.A určitě najdete i jiné diskuze na toto téma.Každý má jiný návod a tak si určitě vyberete co Vám vyhovuje.
Oprava:řešilo né řešelo.
Musíte si najít způsob, jakým si učivo zapamatujete nejlépe. Někdo má lepší sluchovou pamět, někdo to zase potřebuje vidět. Spolužačka se učila potichu v pokoji při puštěném rádiu, já bych se zas tak nikdy nic nenaučila - musela jsem mít kolem sebe ticho, chodila jsem u toho a vše si četla nahlas, stejně tak jsem si to nahlas i opakovala, jako bych to vysvětlovala někomu dalšímu. Zkuste pár variant, třeba najdete tu svou...
Když se budete učit večer, tak si to budete lépe pamatovat . A ještě lépe, když si budete vymýšlet různe zkratky ...( např. já mám pro malé planetky - e pig ( jako prase, protože a se čte jako e) znamená to Eros, Pluto, Ida, Gaspra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz