| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| odpovědi na mail |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Chtěla bych se zeptat,co mám dělat.
Každý den jdu do školy s tím, že se mi tam nechce!Mám ve třídě nejlepší kamarádku a tu ode mě 4 další holky z naší třídy odhánějí.Ale nejhorší je na tom to, že to celé vymyslela naše učitelka.Myslí si totiž, že mojí kamarádce nějak ubližuju nebo že jí nějak přikazuju apod. a přitom to vůbec není pravda!Když jde kamarádka ke mě a povídáme si vždycky jí jedna s těch holek přivolá a něco jí řekne v tom smyslu, aby za mnou nechodila no a ona za mnou pořád teda chodí, ale když už za mnou přijde asi po páté zavolají si jí na záchod a pak už ke mě nejde.A je to pořád do kola.Pak mě taky hrozně pomlouvají např. že se nemaluji atd. a když se teda namaluji tak říkají jak je to hrozný, ale tak aby to slyšeli jen ostatní spolužáci a já ne.Pak se to dozvím až když jdu s kamarádkou domů, protože ona mi to všechno poví.Nebo říkají jak se hrozně oblékám (přitom se oblékám úplně normálně,jako ostatní) a když jsem si koupila novou kostkovanou košili,(tu co teďko všichni u nás na škole nosí a všem jí všichní chválí,) tak zase říkaly,abych to nevěděla, že je hrozná, že má hroznou barvu apod..Tak mi prosím poraďte co mám dělat, mě to hrozně štve a jsem z toho pořád smutná.
Takové trubky se najdou v každém větším holčičím kolektivu. Říká se to snadněji než se to provádí, ale: neřeš je. Často to dělají ze závisti. Tím, že pomluví tebe, si myslí, že tím pádem ony vypadají lépe. Není to pravda. Samy sebe shazují. I kdyby tvoje košile byla blbá, což nejspíš nebude, je to lepší, než být za blbku celá.
Snaž se pořád pracovat na vztahu s kamarádkou. Choďte spolu ven, na bazén a tak. Protože ty vaše drbničky spolu sic nejspíš drbou, ale na co pak budou vzpomínat? Myslíš, že když o sobě vzájemně ví, jak drbou a pomlouvají, že se můžou vzájemně svěřit s nějakým tajemstvím?
A jestli už víš, do čeho nejčastěji rýpou, zkus si dopředu vymyslet pár vtipných odpovědí. To zabere vždycky. 
Hodně zdaru a pevné nervy! 
Moc děkuju za odpověď.
Leni, do jake tridy chodis? Na ZS, SS? Dve veci:
Na takove slepice se vykasli, prece se nebudes oblekat a malovat podle jejich prani. Ukaz jim, ze si z nich nic nedelas, hod kolem nich se vztycenou hlavou a na pripominky nereaguj. Hlavne se jim nevyhybej, aby necitily svoji prevahu a nezacaly ji jeste vice vyuzivat. Holky jsou vzdycky silny ve skupine.
A druha vec, ktera me dost zarazi: kamaradka ti povi, co vsechno o tobe rikaly, a druhy den za nima zase bezi? Pokud je to jedna a ta sama, mela by se te spis zastat a ne hrat takto na obe strany. To je dost nefer... pokud ji na tobe skutecne zalezi, prestala by si jich vsimat a nebehala za nimi jako ocasek.
Tak moc děkuju za odpověď.A já chodím do 8.třídy.
Tim spis bud nad veci. Za rok ze skoly vypadnes a najdes si na stredni kolektiv, ktery za to stoji a je uz dospelejsi. Hlavne jak rikam, neukazuj tem slepicim svoji slabost, jak te to mrzi a jak jsi smutna, o to jim jde. Kolem chod s usmevem
Kdyz uvidi, ze jsi spokojena a na ne kasles, seberes jim vitr z plachet. A s kamaradkou si promluv - jasne rekni, co ti vadi, ze nemuze sedet jednim zadkem na dvou zidlich.
No já se snažím, aby na mě nebylo nic moc poznat.Jinak moc díky za odpovědi 
Ale to nejde když na mě furt čučí a čekají až jim s něčím nahraju aby mi mohly vynadat.Nebo když na mě křičí!Tak taky nemůžu dělat že jsou vzduch. 
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz