Kniha na naučení informatiky k maturitám?

Autor: nasranyobcan Datum: 03.09.10 20:33 odpovědí: 6

Asi budu díky tomuto posranému státu maturovat příští rok z 5-ti předmětů - 3 povinné (cizí jazyk, český jazyk a informatika) a 2 profilové předměty (účetnictví a ekonomika). A můj dotaz na Vás zní, jestli by jste mi nikdo nemohl doporučit nějakou knihu na informatiku, abych z ní dal tu posranou státní maturitu udělal. Za celý 3 roky s námi učitelé informatiku skoro neprobírali, protože nikdo nevěděl, že bude nakonec státní a mě už státní maturita pomalu, ale jistě klepe na dveře, tak chci poradit nějakou knihu, ve které by bylo vše co bude u maturity z ITC.

Předem mockrát děkuju za Vaše dobré rady...

Upozornění
Tato otázka je 512 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: tlapka®
Datum: 04.09.10 19:26
Předmět: RE: Kniha na naučení informatiky k maturitám? 

To je to, proč se státní maturitou už letos nesouhlasím, nikdo nic neví, včetně učitelů, takže nás ani v minulosti nemohli na tuto verzi připravit...

Jsem ale stejný ročník jako ty. Proč volíš informatiku? Třetí povinný si můžeme vybrat z matiky, informatiky a společenskovědního základu. Nebylo by něco z dvou jiných možností menší zlo?

Jinak snad můžu poradit jen vzít si informatiku jako volitelný předmět, pokud tu možnost máte. Nebo se alespoň zeptat učitelů, i když neměli šanci probírat, jistě mají učební materiály k tématům zmapované.

Ohodnoceno: 1x

Autor: nasranyobcan
Datum: 04.09.10 21:49
Předmět: RE (2x): Kniha na naučení informatiky k maturitám? 

Společenskovední základ jsme neměli vůbec a na matiku jsem strašný antitalent, takže tu bych asi nedal a nic jiného než tu informatiku nevidím. Proto se tu ptám, jestli by mi nikdo neporadil nějakou tu knihu, neznáš náhodou nějakou? A díky za odpověd...

Autor: buss®
Datum: 04.09.10 21:31

1. Co jste tam tedy dělali, hráli hry? To vám nevadilo, takový způsob výuky? Tak co z toho vůbec umíš. Jděte za učitelem.. Myslíš, že se bez ní obejdeš dnes?

2. Furt nevím z čeho ty strachy, maturita nemůže být z ničeho jiného, než co probíráte. Ale je to o přístupu k výuce, "stávkovat" proti ní ... A co okruhy, ty se dávají..., kolikrát jsou to byly v podstatě otázky..., zjisti, co bylo minule

Ohodnoceno: 0x

Autor: nasranyobcan
Datum: 04.09.10 21:52
Předmět: RE (2x): Kniha na naučení informatiky k maturitám? 

Nás připravovali na normální maturitu a teď najednou je vše uplně jinak. Měli jsme maturovat z 4 předmětu a teď je to 5 předmětů a ten 5-tý neumím... A mimochodem, tázal jsem se tu, jestli by mi nikdo neřekl nějakou knihu, tak pro příště, když nemáš něco k tématu nepiš!

Datum: 15.09.10 11:12
Předmět: RE (3x): Kniha na naučení informatiky k maturitám? 

Tak já nevím, kolega buss se možná strefuje malinko vedle (když navrhuje podívat se, co bylo minule a státní maturita minule nebyla), nicméně se pokusil poradit, byť alternativně, a jít za učitelem nakonec není úplně marná rada. Takže bych se na tvém místě zase až tak neofrňoval, jen bych prostě za tuto radu nepřidal autorovi žádný bod - ono to ostatně ani nejde, když není registrovaný. Ale za učiteli jsi byl? Se státní maturitou sice zkušenosti nemají, ale přeci by ti snad měli umět poradit.

Datum: 09.09.10 13:22

Podívej se na http://knihy.cpress.cz/knihy/…dni-skoly-prakticka-ucebnice/ a http://knihy.cpress.cz/knihy/…dni-skoly-prakticka-ucebnice/. Sám sice konkrétně tyhle učebnice neznám ale podle anotace by to mělo být to, co potřebuješ.

Jinak samozřejmě o informatice je toho spoustu, mně se třeba líbí Wróblevského Algoritmy (datové struktury a programovací techniky) a taky Algoritmy a programovací techniky od Topfera, ale oboje se týká spíš algoritmů a je to spíše teoreticky zaměřeno. A dost se najde i na Wikipedii, tam bys asi musel hledat podle konkrétních otázek k té maturitě.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků