Pepřový sprej - domácí výroba

Autor: marekluks® Datum: 03.03.10 16:44 odpovědí: 6

Hej hoši nevíte jak udělat po domácku jednoduchý ale účiný a bezpečný pepřový sprej. Zkoušel jsem tu kyselinu citronovou 14% a nic mi to neudělalo

Upozornění
Tato otázka je 148 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: pepyk93®
Datum: 03.03.10 18:48
Předmět: RE: Pepřový sprej - domácí výroba 

Podle mě podomácku bezpečný a účinný pepřový sprej neuděláš.Radši si ho kup.Čtu dobře ,,kyselinu citronovou"?

To se ti nedivím.Nápň pořádných ,,pepřáků" se skládá z výtažků z kajenského pepře,které mají pořádný slzotvorný a paralyzující účinek,které útočníka zneschopí až na několik minut.Kdysi jsem četl zajímavý článek a tam se psalo,že i (myslím) samurajové nosili u sebe pytlíček s pepřem.Když byli bezbraní,hodili hrstku pepře do obličeje útočníka.Stačilo,aby se mu do koutko oka dostalo byť jedno malé zrníčko,a samarujovi to zachránilo život.

Kdepak kyselina citrónová,chlapče...

Ohodnoceno: 2x

Autor: spider®
Datum: 03.03.10 21:17
Předmět: RE: Pepřový sprej - domácí výroba 

Můžeš se pokusit izolovat Kapsaicin z pálivých paprik. Te je ta látka, která způsobuje ono pálení. Jeho ethanolický roztok pak můžeš použít jako náplň spreje.

Ohodnoceno: 1x

Autor: jabraka®
Datum: 03.03.10 22:01
Předmět: RE(2x): Pepřový sprej - domácí výroba 

Ano,to je to pravé.Kdysi jsem loupal semínka z těch maličkých chili-papriček,Přesto,že jsem si umyl pak ruce kartáčkem a Jarem a horkou vodou,sáhnul jsem si maličko do oka a tři dni jsem na to oko neviděl.

JABRAKA

doplněno 03.03.10 22:08:

obranná látka: 10% oleo-resin capsicum

JB

Ohodnoceno: 1x

Autor: raadek®
Datum: 03.03.10 22:34
Předmět: RE(3x): Pepřový sprej - domácí výroba 

Koukam Marku, ze mas jeste zdrave oci. R.
Ohodnoceno: 0x

Autor: jabraka®
Datum: 04.03.10 10:01
Předmět: RE(4x): Pepřový sprej - domácí výroba 

A já se pořád divím,že má všechny končetiny!

JABRAKA

Autor: spider®
Datum: 04.03.10 10:11
Předmět: RE(5x): Pepřový sprej - domácí výroba 

Já se nedivím, vždyť mu dáváme dobré rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradte.cz

Copyright © 2004-2010 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Paprička.cz - víc než album, víc než galerie | Píše.cz - založte si blog | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků | Srovnání cen e-shopů | CWG | PyroChem.cz

0.047