| registrace |
| hodnosti |
| výhody registrace |
| ztráta hesla |
| moje stránka |
| nastavení uživatele |
| ohodnocené odpovědi |
| oblíbené otázky |
| moje otázky |
| které jsem založil(a) |
| do kterých jsem přispěl(a) |
| které jsem neviděl(a) |
| Plus+ |
Ahoj 
jak co nejlépe odpovědět na maturitní otázku:
Úspěšní českoslovenští podnikatelé a úspěšné československé značky za 1. republiky, více rozvinout?
Kde hledat informace (kromě internetu?) popř. kde na internetu sehnat správné informace?
I já jsem k maturitní práci měl zpracovat počátky podnikání v Čechách.Asi bys měl zkusit jednotlivé výrobky které měly před válkou věhlas.
První bylo cukrovarnictví a zpracování cukru,pak textilní výroba ,sklářská výroba a porcelán,k tomu i bižuterie.Těžba surovin,později strojírenství ,těžké a lehké a automobily,obuv a krejčovské podniky, potravinářská výroba a konzervárenství.K těmto oborům hledej na Netu zdroje informací.
JABRAKA
A hledal bych nejen obory, ale i jména. Taková jména, jako Baťa, Křižík, Laurin a Klement, Škoda zná každý a istě si vzpomeneč na da další ( např. jsem zapomněl na jméno Walter ) Jen bych upozornil na jméno Josef Sousedík, které je možná méně známé (anebo taky ne).Ze zdrojů na NETu - wikipedie. Odkazy na pana Sousedíka jsou taky pod klíčovými slovy Moravský (vsetínský) Edison.
Ale nechceme za tebe přímo řešit tvou úlohu.Musíš to pěkně pohledat!A zkus také knihy,nejen WEB.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz