Výpočet obsahu válce

Autor: jaja28® Datum: 17.05.07 21:58 odpovědí: 11
Kluci matematici helfněte mi prosím s tímto. Kolik vody je ve vrtané studni která je hluboká 30 m a má průměr 120mm. Výška vody dosahuje do výše 20 m. Bude dost vody na zalévání? Díky za výpočet.
Upozornění
Tato otázka je 1566 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: vicious*
Datum: 17.05.07 23:08
Předmět: RE: Výpočet obsahu válce 

Priklad si nenapsala cely ...
1. kolik potrebujes te vody ?
2. neni prumer studny 12cm maly ?
ale podle zadai teda ...
Autor: strejc®
Datum: 18.05.07 05:40
Předmět: RE (2x): Výpočet obsahu válce 

Ono 18 hektolitrů není zas až tak málo, tím už se dá ledacos pokropit. Vrtané studny mívají opravdu Ø120 mm, proto jsou pak tak hluboké. Co se týká množství vody, je dost podstatné, jaký je přítok...
Ohodnoceno: 0x

Autor: jaja28®
Datum: 18.05.07 08:44

Viciousi je to napsané podle skutečnosti, vážně je ta vrtaná studna o průměru 12 cm. A v tom výpočtu cos napsal je dobře uvedeno že r je 12, nepatří tam jako poloměr jen 6? Těch vypočítaných litrů se mě zdá nějak trašně moc. Ani se mi tomu nechce věřit.
Datum: 18.05.07 09:44
Předmět: RE (3x): Výpočet obsahu válce 

Šmankote! ...a já se pod to klidně podepsal.

No jasně, že máš pravdu! V =πr2h

V = 3,14 . 0,06² . 20 = 0,22608m³

...a to je tedy jen něco přes dva hektolitry! Já jsem ten výpočet ani neprohlédl a reagoval jsem hlavně na podstatnost velikosti přítoku. Omlouvám se!

Autor: vicious*
Datum: 20.05.07 18:50

Za takovou chybu muz jenom ..
Autor: ja*
Datum: 26.10.07 12:26

Ten to vzorec a výpočet je špatný.

1/ obsah válce je V=pí*r2*d kde er i dé zadávám ve stejných jednotkách (mm,cm,m)

2/ ve vzorci je počítán průměr u er, místo poloměru = 1/2 d

Datum: 26.10.07 13:10

V = πr²h (kde V = obsah tělesa, π = Ludolfovo číslo 3,14..., = druhá mocnina poloměru základny a h = výška tělesa.

Tak to je a ty to nezměníš...

Autor: lego®
Datum: 20.05.07 15:29

Na zalevani je vody dost, ale pouze dobry pritok Ti zajisti ze muzes zalevat celou sezonu.

Autor: 8976®
Datum: 21.05.07 13:23

ha -udelej čerpaci zkoušku výpočet je na nic , to je teorie, zkus vypustit celé množství a odhadem množství změřit až bude prázdá ,a pak za jak dlouho nateče, to je ted podstatné v tomto suchu... podle toho se něčeho dopídíš

Autor: jaja28®
Datum: 05.10.07 20:52

Tak hlásím všem zúčastněným této diskuze - čerpací zkouška provedena - vydatnost pramene dobrá, za 24 hodin 2.500 l. Tak budu pevně doufat, že to tak zůstane i v době největšího sucha a my na suchu nezůstanem.
Autor: 8976®
Datum: 22.10.07 13:34

ha ted zálezí jak mas velkou zahradu nebo bazén, preji pouze mokro.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků