Časně vyrašený česnek - je škodlivý?

Autor: muter® Datum: 06.02.12 16:11 odpovědí: 6

Krásný den...Mám otázku...Prosím Vás, jak je to s česnekem, který už raší a vyrůstá.?.V práci se neustále přeme s kolegyní , že vyrůstající česnek je už jedovatý a škodlivý , préj se na nic nehodí...a jiná kolegyně tvrdí , že naopak , vyrustající česnek je právě vyživnější a ůčinnější., a právě ty vyrůstající nové výrustky jsou i léčivé...Kde je pravda...?

Upozornění
Tato otázka je 106 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Autor: ahasver4®
Datum: 06.02.12 16:14
Předmět: RE: Časně vyrašený česnek - je škodlivý? 

Nikdy jsem nezkoušel konzumovat ty klíčky a nehodlám to dělat...Takový česnek já likviduji...Je k ničemu..

Ohodnoceno: 0x

Autor: viky®
Datum: 06.02.12 16:22

Hledám na netu:Bono, jedovaté jsou zelené výhonky česneku, které pučí ze stroužků, když skladuješ palice česneku v teplém prostředí.

Nepoužívám zelené klíčky z česneku.

doplněno 06.02.12 16:27:

Další info z netu: http://www.zelinarska-unie.cz/Default.aspx?tabid=78

Česnek

ÚČINNÉ LÁTKY:Česnek obsahuje intenzivní směs účinných látek - aliin, jód, hormony, vitaminy, minerální látky a další. Aliin se v našem těle přeměňuje v alicin, což je velmi účinné antibiotikum, které ničí (podobně jako penicilin) většinu mikroorganismů. V krevním oběhu česnek umí rozproudit naši látkovou přeměnu a pomáhá tedy hubnout. Snižuje rovněž hladinu tuků v krvi a působí proti arterioskleróze.
NÁKUP:Nejlepší a na účinné látky nejbohatší jsou čerstvé česnekové stroužky. Poznají se podle toho, že jsou pevné a pružně plné. Nakupujeme nepoškozené česnekové hlavičky bez zelených výhonků.
UCHOVÁNÍ:Česnek uchováváme na chladném, temném, relativně suchém a dobře větratelném místě i několik měsíců. Oloupaný česnek lze zmrazit, sušit nebo zpracovat na česnekovou sůl.

Nikdo zelené klíčky nedoporučuje.

Ohodnoceno: 2x

Autor: buss®
Datum: 06.02.12 17:05

Klíčky ze stroužku vylikviduji. Není nad to, vyzkoušet, jakou má chu . Nebo vařit. Zajímavé, že klíčky jiné se požívají jako zdravé. Komu dnes věřit co je a co není škodlivé? A krájet ho od severu k jihu.

Ohodnoceno: 0x

Autor: babkazov®
Datum: 06.02.12 18:02

Nikdy v životě jsem ani já, ani mí rodič, nevyhazovali klíčky z česneku. A žiju! Kolik těch klíčků máte a kolik stroužků s klíčky použijete do jednoho jídla? Kila?

Ohodnoceno: 4x

Autor: des®
Datum: 06.02.12 20:54
Předmět: RE (2x): Časně vyrašený česnek - je škodlivý? 

Souhlas s babkazov,klíčkům na česneku se celá naše rodina nevyhýbá,normálně je jíme a nikdy nám nic nebylo.Je nesmysl je vyhazovat.Česnek nejsou brambory,které mají klíčky jedovaté.

Ohodnoceno: 5x

Autor: juglans®
Datum: 08.02.12 04:57

vse cerstve naklicene ma vitaminy.Samozrejme,ze cesnek,kdyz vrazi svoji silu do zelenych casti,tak ztraci na chuti,ale rozhodne jsem neslysela,ze je jedovaty,to je pitomost.Nejsou to brambory.

Ohodnoceno: 2x

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků