Orchidej - jak podpořit růst kořenů - Cambria

Autor: jitacrisp Datum: 25.01.12 09:28 odpovědí: 5

Dobrý den,

prosím o radu: mám orchidej Cambria (nevím jaký hybrid přesně) a už delší dobu jí nerostou nové kořeny, spíš uhnívají a báze jsou "scvrklé". Většinou mi mé pokusy se záchranou rostlin vycházejí, ale tentokrát to nefunguje ... Nevíte nějaký fígl jak na ni?

Děkuji, Jita

Upozornění
Tato otázka je 114 dnů bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.

Seznam odpovědí:
Pro zobrazení struktury odpovědí klikněte zde

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.01.12 10:52
Předmět: RE: Orchidej - jak podpořit růst kořenů - Cambria 

Dobrý den. Zkuste se mrknout sem: www.ireceptar.cz/zahrada/pokojove-rostliny/jak-pestovat-orchideje-kompletni Je tam spousta zajímavostí a mohlo by to pomoci. Když ne, jistě se zde najde i jiná rada od ochotného rádce. Hezký den.

doplněno 25.01.12 10:54:

Odkaz nefunguje, tak stačí zadat a seznam vyhledá: www.ireceptar.cz/zahrada/pokojove-rostliny/jak-pestovat-orchideje-kompletni...

Ohodnoceno: 0x

Autor: gp®
Datum: 25.01.12 10:53

Moje orchidej taky chřadla. Koupila jsem pro ni hnojivo na orchideje a voala! Zkusila jste hnojivo? Nebo přesadit? Máte průhledný květináč? Možná by ji chtělo na čas jen vyndat ven, staré kořeny trochu obrat.

Autor: bruk600®
Datum: 25.01.12 16:47

Přesadit do směsi borové kůry, polystyrenu a případně i kousků rašeliníku o hrubosti tat 0,5-1cm a odstranit staré, nahnilé kořeny. Pokud je už na tom zle, tak čistý rašeliník (nechá se sebrat v lese) a po vytvoření nových kořenů opět přesadit do hrubšího a vzdušného materiálu, protoře rašliník se rozloží a nové kořeny zas pak "udusí". Taky opatrně se zálivkou, protože nebezpečná je hlavně plíseň a do vytvoření kořenů NEHNOJIT!

Autor: jitacrisp
Datum: 30.01.12 11:34
Předmět: RE (2x): Orchidej - jak podpořit růst kořenů - Cambria 

Děkuji všem za rady. Hnojivo jsem nezkoušela, zatím jsem pouze přesadila a omezila zálivku. Původně jsem si myslela, že kořeny uhnívají a neprospívají z důvodu velké vlhkosti ..

Jita

Autor: viky®
Datum: 31.01.12 00:14

Když orchidea odkvete, vždy jí nechám měsíc klid a pak jí pohnojím, hnojivem na orchideji. Každý den dostává rosení, aby neměla sucho. Jen na list, nic víc. Výživa pro listy: Listová výživa pro orchideje 250ml sprej, pomáhá to zázračně.

http://www.hobby-garden.cz/li…pro-orchideje-250ml-sprej-236

http://www.ireceptar.cz/zahra…sdevallia-burrageara-cambria/

Dobrý den, Cambria je hybridem více rodů orchidejí. Vyhovuje jí denní teplota maximálně do 20°, ideálně s nočním poklesem klidně až na 10° (ale obejde se i bez něj). Neměla stát na příliš teplém místě, například nad radiátorem, protože "nohy v teple" jí nesvědčí. Světla potřebuje dostatek, ale spíše rozptýleného, nežli přímého, podobně jako většina orchidejí. Nároky na vodu jsou také stejné, jako u ostatních epifytických orchidejí – tedy zálivku s mírou a občasné proschnutí substrátu. Substrát musí být dobře propustný, ale protože má Cambria jemnější kořeny než například Phalaenopsis a další běžněji pěstované druhy, vyhovuje jí i jemnější struktura substrátu.

Info z netu:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

Této konkrétní otázky

RSS Poradte.cz

Copyright © 2004-2012 Hups.cz. Všechna práva vyhrazena.
Poradte.sk - internetová poradňa | Píše.cz - založte si nový blog | Rychlehry.cz - nejlepší online hry | ProTebe.cz - vyznání lásky | Nepíše.cz - archiv článků